tribunals

El Superior confirma 2 anys de presó per un condemnat pel 'cas Dalton'

El Tribunal Constitucional va obligar a repetir el judici en una segona instància

El Superior confirma 2 anys de presó per un condemnat pel 'cas Dalton'SFP

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La sentència de l’operació Dalton contra el tràfic de cocaïna encara està donant que parlar gairebé dos anys després que el Tribunal de Corts la dictés el 4 de maig del 2015. Recentment el Tribunal Superior ha ratificat la condemna en primera instància contra un venedor de droga que va ser penat amb dos anys de presó ferma i l’expulsió per un període de 15 anys del Principat. El judici de revisió es va haver de repetir després que l’advocat defensor presentés un recurs d’empara al Tribunal Constitucional en considerar que s’havien vulnerat els drets del seu client, ja que la fiscalia va recórrer contra la sentència de Corts en la vista general que es va celebrar per revisar bona part de les resolucions dictades en aquell judici.

El lletrat considerava que, en haver estat jutjat el seu client en rebel·lia, hauria d’haver-se celebrat un recurs d’audiència al Tribunal de Corts i no una apel·lació al Superior. És per això que va instar el Constitucional a jutjar de nou la causa en segona instància per haver-se vulnerat el dret del seu client a la jurisdicció, a un procés degut i al principi d’igualtat de recursos. L’alt tribunal va admetre el recurs i va dictar que el processat tenia dret que es reexaminés la seva condemna al Tribunal Superior.

Dilluns passat la sala penal d’aquest tribunal va dictar sentència sobre la revisió de la condemna del traficant, desestimant el recurs i ratificant els dos anys de presó ferma, una multa de 3.000 euros i l’expulsió per 15 anys per un delicte de venda de cocaïna.

Cal recordar que una trentena de persones va seure a la banqueta dels acusats per la seva vinculació a una operació policial que va desmantellar una xarxa de venda de cocaïna i també d’altres productes estupefaents, com ara marihuana i haixix. L’home que ara veu ferma la sentència va ser condemnat per revendre a altres consumidors part de la droga que havia comprat a alguns dels considerats principals venedors de cocaïna de la xarxa.

tracking