Educació

El col·legi Sant Ermengol queda semifinalista de la Lliga de debat de secundària

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’equip d’estudiants del col·legi Sant Ermengol que va guanyar la Lliga de debat local de secundària i batxillerat ha quedat semifinalista en la competició final que acollia la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona i que organitza la Xarxa Vives d’Universitats. Hi han participat catorze centres educatius d’arreu dels territoris de parla catalana. Durant tres jornades, que van finalitzar ahir, els diferents equips han hagut de debatre al tomb de la pregunta Els animals tenen drets?, defensant postures a favor i en contra que es determinaven per atzar.

La gran final la van disputar l’Institut de secundària Nou Der­ramador de la localitat d’Ibi (Alacant) i que representava la Universitat Miguel Hernández d’Elx i l’Ernest Lluch de Barcelona, que representava la Universitat Pompeu Fabra. Va guanyar el primer, que defensava la posició contrària als drets dels animals en la gran final. Precisament l’institut alacantí va ser el centre que va acabar amb les aspiracions dels alumnes del Sant Ermengol (en representació de la Universitat d’Andorra) en les semifinals.

La lliga de debat de secundària i batxillerat arrenca amb les respectives competicions locals en les quals els estudiants han hagut de debatre sobre el mateix tema, els drets dels animals. En total, 130 equips de centres educatius han pres part en les diferents fases que van culminar ahir al campus de la universitat barcelonina. El jurat expert del torneig també valora el millor orador o oradora del certamen. Va ser Alicia Rubio, del centre Pare Vitòria, que representava la Universitat d’Alacant.

tracking