finances

Andbank guanya 47 milions el 2016 i arriba al seu marge ordinari més elevat

La ràtio de solvència augmenta fins al 25,50% i la de liquiditat se situa per sobre del 65%

Andbank guanya 47 milions el 2016 i arriba al seu marge ordinari més elevatFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El marge ordinari d’Andbank va arribar l’exercici passat al seu màxim històric amb una xifra de 256 milions d’euros degut a la “consolidació del model especialitzat en banca privada i la diversificació geogràfica”, segons indica l’entitat en una nota de premsa. Els beneficis obtinguts s’eleven fins als 47 milions, un 19% per sobre de les previsions, la ràtio de liquiditat se situa per sobre del 65%, mentre que la de solvència s’incrementa fins al 25,50% (un 15,8%, segons Basilea III).

“Estem molt orgullosos no només dels resultats obtinguts aquest any, sinó del projecte a llarg termini que estem duent a terme”, destaca Ricard Tubau, el conseller delegat del grup en el comunicat. Tubau afegeix que el model de negoci d’Andbank que s’articula al voltant de l’especialització en banca privada, la internacionalització i la innovació tecnològica “ens ha permès atreure professionals de primer nivell”. Les últimes incorporacions han estat Antonio Castro, nou director general adjunt provinent de Barclays Espanya i José Manuel Araluce com a conseller al capdavant de la comissió ètica i compliment normatiu.

BBB amb perspectiva estable

L’Agència Fitch Rating ha qualificat l’entitat financera com a BBB amb perspectiva estable a llarg termini, després de reconèixer el creixement de l’activitat en banca privada, l’expansió internacional i nacional alhora que el nivell de liquiditat.

L’exercici passat i per tercer any consecutiu la revista The Banker (editada pel grup Financial Times) va atorgar a Andbank el premi a la millor banca privada d’Andorra, el que segons el comunicat és el reconeixement a la “ferma estratègia” de creixement i diversificació internacional del banc.

L’entitat destaca que les magnituds assolides s’han assolit en un entorn complex i amb uns tipus d’interès en mínims històrics.

LA XIFRA

22.000 milions. Els recursos sota gestió de clients se situen al voltant dels 22.000 milions d’euros, el que consolida Andbank com a entitat líder al país. Des de l’exercici 2008 la taxa de creixement mitjana anual acumulada ha estat del 16,5%.

tracking