tribunal de corts

Rosa Ferrer s'afegeix al 'cas Orfund' com a lletrada contra Cinca

Va presentar dilluns un escrit perquè Terrén declari en comissió rogatòria

Rosa Ferrer s'afegeix al 'cas Orfund' com a lletrada contra CincaARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Joan Samarra va designar la setmana passada un segon advocat per representar-lo juntament amb Alfons Clavera en la querella que va presentar contra Jordi Cinca pel cas Orfund, segons ha pogut saber el Diari. Es tracta de Rosa Ferrer, companya del ministre en la llista parroquial de DA d’Andor­ra la Vella les passades eleccions generals i amb qui va compartir Govern durant uns mesos. La primera actuació de Ferrer ha estat presentar aquest dilluns un escrit al Tribunal de Corts perquè Manuel Terrén, exadministrador de la societat i segon acusat, declari via comissió rogatòria. Terrén viu al Brasil i els advocats de Samarra asseguren que han obtingut una adreça on se’l pot localitzar. La demanda es produeix poc temps després que el Tribunal hagués dictat una providència on fixava el dia per a decidir si arxiva, sobreseia o continuava amb el procés.

L’actuació de Ferrer és interpretada per fonts de l’entorn del cas com una maniobra dilatòria perquè la causa es mantingui activa atès l’alt component polític que té el procediment. Una situació que el Tribunal volia evitar prenent una decisió ràpida per acabar amb les incerteses al voltant de l’acusació de Jordi Cinca. El ministre de Finances ha negat sempre haver comès qualsevol de les actuacions irregulars que se li atribueixen a la querella. Samarra el demanda per apropiació indeguda, administració deslleial i blanqueig de diners quan Cinca era administrador d’Orfund als anys noranta.

La incorporació de Ferrer al cas ha estat valorada pel ministre Jover, que ho vincula amb la crida a constituir una plataforma de tots els partits contra DA “perquè segurament Rosa Ferrer estarà asseguda o podria estar asseguda a la mateixa bancada”.

tracking