MoraBanc obté 23 milions de benefici durant el 2016

La ràtio de solvència augmenta fins al 32,41% i els préstecs a particulars pugen un 4,8%

MoraBanc obté 23 milions de benefici durant el 2016Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els beneficis obtinguts per MoraBanc l’exercici 2016 han estat de 23 milions d’euros, la taxa de solvència s’ha incrementat quatre punts, fins al 32,41% (un 19,04% segons els estàndards internacionals), i la ràtio de liquiditat és del 62,81% (196% com a coeficient de liquiditat de Basilea III). Segons indica l’entitat en una nota de premsa, el resultat s’ajusta a “les xifres previstes en el seu pla estratègic per a la transformació del banc, que prioritza fortes inversions”, alhora que es veuen reforçats “com el banc més solvent d’Andorra”. La transformació s’ha materialitzat en una inversió en tecnologia (5,5 milions en la nova banca digital), canvis en l’organització interna, “amb un programa voluntari de prejubilacions”, i en l’adaptació “dels sistemes i processos a les millors pràctiques i regulacions internacionals”.

Pedro González Grau, conseller delegat de MoraBanc, qualifica els resultats de “satisfactoris i previstos en el pla estratègic, en un exercici marcat per la transformació del banc, que comporta fortes inversions”. I hi afegeix que “la nostra solvència ha permès accelerar” els canvis, la qual cosa ens possibilita “encarar el 2017 amb un creixement del benefici, com estem veient el primer trimestre d’enguany”.

L’entitat destaca que els objectius s’han aconseguit en un context de tipus d’interès baixos que coincideix amb l’entrada en vigor de l’intercanvi automàtic d’informació fiscal. En aquest sentit, el banc explica que s’ha adaptat per complet a les noves exigències legals i regulatòries, “mantenint el volum de recursos gestionats en 6.791 milions d’euros amb una lleu baixada del 4,5%”.

Dues línies estratègiques

El procés de transformació de MoraBanc es defineix a partir de dues línies estratègiques principals: “compromís clar per créixer a Andorra” i “el negoci internacional”. La primera variable s’ha concretat amb la inversió en crèdits, que arriba als 1.031 milions. “Destaca un increment del 4,8% en nous préstecs i crèdits a particulars per a projectes personals, professionals i empresarials”. A escala internacional, les filials de gestió de patrimonis a Suïssa i els Estats Units han incrementat els recursos de clients un 43,6% .

L’entitat es referma en el seu compromís amb la responsabilitat social en qüestions crítiques de sostenibilitat com el canvi climàtic i la seguretat del client.

tracking