El Principat espera acollir un 3% més de turistes a l'estiu

El sector vol potenciar altres atractius del país, com la natura i la cultura

El Principat espera acollir un 3% més de turistes a l'estiu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Andorra Turisme preveu portar al país el pròxim estiu un 3% més de turistes respecte al mateix període de l’any anterior. Des del mes de juny fins al mes de setembre, Andorra Turisme creu que pel Principat hi passaran fins a 936.060 persones, una xifra superior a les 909.082 que van venir l’estiu passat. L’oferta turística girarà entorn de la natura, la cultura i esdeveniments esportius que tindran lloc aquest estiu al Principat, com ara l’arribada d’una etapa de La Vuelta i el Mundial de BTT.

Etiquetes:

El gerent d’Andorra Turisme, Betim Budzaku, va destacar la bona evolució del nombre de visitants els últims estius i la recuperació progressiva del sector després dels estralls provocats per la crisi econòmica. A més, Budzaku va ressaltar la importància de donar a conèixer l’oferta turistíca a l’estiu perquè creu que, tot i la presència d’atractius com l’espectacle Scalada Stelar del Cirque du Soleil i propostes de paisatge, de senderisme i de cicloturisme, és encara “desconeguda”.

Més turistes francesos

Per enguany, Andorra Turisme destinarà 2,2 milions d’euros per dur a terme diferents campanyes promocionals per tal d’atreure els turistes. La xifra és lleugerament superior als 2,14 milions d’euros destinats l’any passat. Per nacionalitats, està previst que el nombre de turistes espanyols, que representaran dues terceres parts del total, augmentin un 2,4%. També s’espera que creixin fins a un 4,4% el nombre de clients francesos, que l’any passat es va estancar a causa de l’atemptat ter­rorista a Niça.

Els mesos més concorreguts seguiran sent els de juliol, i sobretot agost. Una altra mostra de la recuperació del sector és que el mes de juliol d’enguany es preveu comptabilitzar més turistes que durant el mes d’agost del 2012. El ministre de Turisme i Comerç, Francesc Camp, va destacar que durant dècades el país s’havia centrat a promocionar “molt l’esquí i les compres”, però també creu que cal potenciar l’oferta d’estiu atès que el gruix de la gent es desplaça en aquesta època de l’any. “A la gent li agrada anar a la platja, però cada cop més li agrada anar a la muntanya per estar més tranquils i desconnectar”, va dir Camp. A més, el titular de turisme va afegir que el Principat té una “oferta molt “atractiva per a un públic familiar”, que és on “cal posicionar-se”.

Menys visitants el mes de març

D’altra banda, ahir també es va saber que el passat mes de març el Principat va tenir fins a 691.358 visitants, una xifra un 4% inferior respecte al mateix mes de l’any passat. El principal motiu d’aquesta caiguda és que la Setmana Santa de l’any 2016 va tenir lloc a finals del mes de març.

tracking