Andbank tanca el 2016 amb un màxim històric de marge ordinari

La solvència i la liquiditat del banc es mantenen molt per sobre de la mitjana del sector europeu

Andbank és la segona entitat europea que ha crescut més en solvència segons 'The Banker'

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Grup Andbank tanca el 2016 amb la satisfacció d'haver complert els objectius marcats. Andbank ha tornat a batre el seu màxim històric fins avui en generació d'ingressos, amb un marge ordinari de 256 M €, que confirma l'excel·lent capacitat del model de negoci en generació de resultats.

En un entorn internacional complex, aquest bon resultat es deu a la consolidació del seu model especialitzat en banca privada, diversificació geogràfica i a la confiança que els clients han dipositat en l'entitat.

Els recursos sota gestió de clients s'han mantingut entorn dels 22.000 M€, reafirmant el grup com a líder a Andorra. Aquestes dades consoliden la línia positiva que l'entitat va iniciar el 2008, amb una taxa de creixement mitjana anual acumulada del 16,5 %.

Amb uns tipus d'interès en mínims històrics en la zona euro, la inversió en creixement internacional i tenint en compte criteris de prudència en la gestió del balanç, el Grup Andbank va tancar 2016 amb un benefici net de 47 milions d'euros, un 19 % per sobre del previst.

Els bons resultats de l'entitat el 2016 es veuen reforçats per una sòlida estructura de capital i una còmoda posició de liquiditat, per sobre del 65 % (molt superior al mínim exigit del 40 %). A més, la solvència ha augmentat fins al 25,50 %, sent en termes de Tier 1, segons Basilea III, del 15,8 %, superant els requisits de capital d'entitats europees equivalents en més d'un 50 %.

El Conseller Delegat del grup, Ricard Tubau destaca: “Estem molt orgullosos no només dels resultats obtinguts aquest any, sinó del projecte a llarg termini que estem duent a terme. El nostre model de negoci únic, centrat en l'especialització en banca privada, la diversificació internacional i la innovació tecnològica ens ha permès atreure a professionals de primer nivell que han vingut a complementar el ja excel·lent equip que conforma actualment Andbank”.

Atreure talent ha estat i seguirà sent un dels principals objectius del pla estratègic del Grup. De les últimes incorporacions, cal destacar la de Antonio Castro, antic conseller de Barclays Espanya que és, des de principi d'aquest any, el nou director general adjunt de l'entitat, així com la incorporació al consell de José Manuel Araluce, que presidirà la comissió d'ètica i compliment normatiu del banc.

L'estratègia, la gestió i el perfil de risc del banc mantenen el reconeixement de l'agència Fitch Ratings, que qualifica Andbank amb un rating a llarg termini de BBB amb perspectiva estable. Les qualificacions es basen en el creixement de l'activitat de banca privada, la seva sòlida expansió internacional, nacional i de nínxol, així com la gestió dinàmica i un alt nivell de liquiditat.

Aquesta ferma estratègia ha estat també reconeguda per la prestigiosa revista britànica The Banker, editada pel Grup de The Financial Times, que ha atorgat a Andbank el premi a la millor entitat de banca privada d'Andorra (Best Global Private Bank 2016) per tercer any consecutiu. Amb aquestes distincions, la publicació ha reconegut els més de 85 anys d'experiència en banca privada i gestió de patrimonis, així com el creixement i la diversificació internacional del grup.

tracking