Pena de 16 anys i mig de presó per a un home que va violar la filla

Dotze són per la violació de la menor de 14 anys i 4 i mig per proxenetisme

Pena de 16 anys i mig de presó per a un home que va violar la fillaARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Tribunal de Corts ha condemnat a 16 anys i mig de presó un resident portuguès de 50 anys per la violació de la filla el març del 2016, quan la noia tenia 14 anys. Dotze anys de la pena corresponen a la violació i els quatre anys i mig restants a un delicte major de proxenetisme i prostitució infantil, perquè el processat va prometre a la menor que li compraria un iPhone 6, un altaveu i roba si mantenia amb ell relacions sexuals. La sentència de Corts inclou l’expulsió del Principat per un període de 12 anys un cop complerta la condemna, la prohibició d’entrar en contacte amb la víctima durant el mateix període i el pagament a la filla de 12.000 euros per perjudici moral.

Els fets jutjats van succeir el primer dia que la noia es va quedar sola amb el pare després del divorci dels progenitors, en conseqüència de l’acord de custòdia compartida que marcava que la filla havia de passar una setmana amb la mare i la següent amb el pare. Aquella nit l’home va convidar la menor a sopar al seu restaurant preferit, a Puigcerdà. Després de menjar, l’acusat va portar la filla a un descampat amb el cotxe. Allà li va demanar que anés al seient de darrere, va posar un llençol, li va dir que es despullés i la va violar.

El pare, que va admetre un dels quatre abusos sexuals dels quals se l’acusava, va assegurar a Corts que no recordava res d’això, ni tan sols haver anat fins a Puigcerdà amb el cotxe. Tanmateix, al llençol que duia al vehicle s’hi van trobar restes biològiques de les parts íntimes dels dos. Els altres tres abusos s’haurien perpetrat al llit del dormitori de la casa de l’home. De fet, en el cobertor del matalàs també s’hi van trobar fluids dels dos.

El 16 de març, el quart dia que estava amb el pare, va anar a veure la mare d’amagat i li ho va explicar tot. La dona va dir a la vista que la filla després d’explicar-ho tot volia tornar a casa del progenitor per por de les represàlies. La mare, però, la va portar a la clínica i va avisar la policia. Aquell mateix dia dos agents van detenir l’home a casa seva. Els dos agents van explicar que quan van arribar al domicili l’home els va confessar: “Ho he fet, he abusat de la meva filla, l’he violada.”

La sentència queda lluny de la petició de pena de la fiscalia, que havia demanat 25 anys de presó. Vint per un delicte major d’abús sexual continuat sense consentiment, amb accés carnal, sent l’autor ascendent i la nena menor de 14 anys, i cinc pel de proxenetisme i prostitució infantil.

VISTA PER LA VIOLACIÓ D'UNA JOVE QUAN TENIA SIS ANYS I PELS ABUSOS ENTRE ELS 12 I ELS 15

Quinze anys de presó ferma per al primer i set per al segon i el pagament de 20.000 euros cadascun. És la pena que demana la fiscalia per a dos homes acusats d’haver abusat sexualment, en dos períodes diferents, d’una noia quan era menor. El primer acusat, un resident portuguès, era la parella de la mare de la jove i presumptament li hauria fet tocaments i penetrat l’estiu del 2003 quan tenia sis anys. El segon acusat és l’avi de la víctima, també resident portuguès, que entre els anys 2009 i 2012 hauria fet tocaments als pits i als genitals a la neta. Els fets els va denunciar la jove fa quatre anys a la policia després de protagonitzar un furt i diverses fugides de casa seva, on vivia amb els avis i dos germans.

En el judici celebrat ahir al Tribunal de Corts, en què només va estar present el presumpte autor dels primers fets, la jove, que ara té 21 anys, va explicar que l’estiu del 2013, jugant a fet i amagar, l’home l’hauria violat dos cops en una setmana. La víctima va dir que ho havia fet amb el penis, el que per a la pèrit forense hauria estat gairebé impossible en una nena d’aquella edat per la pròpia fisiologia. Sí que va dir que podia haver estat penetrada digitalment. La defensa de l’home, que va demanar l’absolució, va acusar la noia de mentir. El lletrat de l’avi també va demanar l’absolució per la manca de proves dels fets.

tracking