TRANSFERÈNCIES

El Consell d'Europa destaca la nova llei de competències

L’ens comunitari espera que l’executiu i els comuns arribin a un acord

El Consell d'Europa destaca la la nova llei de competènciesSFG

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Consell d’Europa va destacar com a “molt positiva” l’estada per avaluar la democràcia local durant dos dies al Principat. Fonts de l’ens comunitari van explicar que esperen que l’executiu i els comuns arribin a un acord per “augmentar les dotacions dels ens locals”. El Govern va exposar ahir, davant de la delegació del Congrés de poders locals i regionals de l’organisme, l’abast que tindrà la reforma de les competències i de les transferències als comuns. El cap de l’executiu, Toni Martí, els va dir que es pretén aprovar la llei amb el màxim consens.

La delegació, que també va destacar la “col·laboració” i “la cooperació” entre l’executiu i els comuns, espera emetre l’informe, com a màxim, d’aquí a un any. Els representants del Consell d’Europa van reunir-se també amb els comuns de Canillo i d’Encamp. Les conclusions de l’informe, que Govern i comuns podran esmenar, es podrien votar en un dels dos congressos de poders locals i regionals que tindran lloc l’any que ve a Estrasburg.

Si es fan recomanacions, el Principat tindrà cinc anys per adaptar els canvis abans de tornar a ser avaluat. Els representants de la delegació del Congrés de poders locals i regionals del Consell d’Europa van preguntar, entre d’altres temes, sobre si les reformes que s’adopten al Principat es fan per consens. El president de la delegació andorrana i titular del Congrés dels poders locals, David Baró, va manifestar que l’ens defensa que les institucions locals als estats tinguin “més autonomia”.

tracking