Política

Els Verds trenquen la coalició amb el PS

Els dos partits critiquen que el PS ha actuat de manera unilateral i sense fer arribar informació

Els Verds i Iniciativa Ciutadana trenquen la coalició amb els socialdemòcratesARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Iniciativa Ciutadana i els Verds han decidit posar fi a la coalició Junts que van impulsar amb el PS amb motiu de les eleccions generals. Segons va explicar ahir el president d’IC, Sergi Ricart, durant aquests dos anys el PS no els ha ni consultat ni mantingut informats sobre l’activitat al Consell General. “El pacte era per treballar conjuntament i ni tan sols ens arriba la informació”, va denunciar, assegurant que les decisions les pren únicament el PS. “Sents que estàs a fora i no queda més remei que sortir-ne” perquè “no estem treballant”. “No hem pogut treballar com ens hauria agradat. Sap greu però quan fa dos anys que estàs amb escrits demanant informació i veus que totes les decisions són unilaterals per part del PS arriba un moment que dius: ‘Anem a fer la nostra’”. En un comunicat que Ricart va enviar als mitjans signant amb el copresident de Verds d’Andorra, Juli Fernàndez, van donar per tancada la coalició i van apuntar que la decisió és fruit de “les desavinences i la falta de comunicació i enteniment”. A més, van dir que atenent aquest fet “serà més productiu buscar altres maneres de seguir treballant per al país”.

Des del PS, el primer secretari, David Rios, va lamentar “profundament” que el pacte no pugui arribar al final de la legislatura i també el va donar per trencat, malgrat recalcar que “en cap cas això és un trencament total, tenim les portes obertes a qualsevol aportació que hagin de fer”.

Rios va assenyalar que “el PS no s’esperava que IC plantegés una retirada de la coalició i tampoc que els Verds s’hi afegissin”, i va entonar el mea culpa afirmant que “segur que sí que sempre es pot fer més”. “Admetem que en tot el tema de la comunicació s’hauria pogut millorar moltíssim”, va dir, però va argumentar que el fet que només aconseguissin tres consellers del PS i cap de les altres forces va dificultar la feina. “Tres consellers són pocs per atendre tota la feina. Hem fet el que hem pogut”, va manifestar.

tracking