Reportatge

Els portadors de coure

El Tribunal de Corts va jutjar ahir dos residents portuguesos acusats d’haver furtat de manera continuada cable de coure d’un hotel en obres a Escaldes-Engordany.

Els portadors de coureSFP

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Cent metres de cable de coure o 2.800? És la pregunta que hauran de respondre els magistrats del Tribunal de Corts quan dictin la sentència respecte un delicte major continuat de furt amb força en les coses i amb escalament del qual acusa la fiscalia dos residents portuguesos. Els fets van passar l’abril del 2014 quan els dos homes haurien entrat diverses vegades a un hotel en obres d’Escaldes-Engordany on haurien furtat cable de coure per vendre’ls després a una empresa de Santa Coloma. L’únic dels dos processats que ahir va asseure al banc dels acusats va acceptar el furt però va negar que ho fes de manera continuada. Va assumir el robatori en què va ser primer retingut per dos treballadors i després detingut per la policia in fraganti i va dir que abans de ser descoberts havien pogut sostreure quatre bobines de coure, és a dir, uns 100 metres.

L’empresa demana als dos acusats una responsabilitat civil de 17.900 euros. És el càlcul que fan de la quantitat de coure que haurien robat en els diferents cops que, diuen, van entrar a l’obra. Les defenses dels dos acusats van titllar de desmesurat el càlcul, ja que només accepten un furt –el processat que va anar a la vista, però, va dir que el seu company hauria anat sol almenys un cop més– i van considerar impossible que s’haguessin pogut endur 2.800 metres de cable de coure, és a dir, 17.900 euros en material.

La fiscalia vol 18 mesos de presó condicional simple per cadascun dels acusats en considerar provat que van ser més d’un els furts realitzats a l’hotel. Quant a la responsabilitat civil, l’acusació particular demana el pagament dels 17.900 euros del cost del coure furtat.

La defensa de l’home present a la sala vol sis mesos de presó condicional només per un furt i demana que el tribunal tingui en compte l’addicció a l’heroïna que tenia el seu client en l’època dels fets, uns anys en els quals realitzava feines puntuals, a l’hora de dictar la sentència. Si no ho té en compte, vol un any.

L’advocat del segon acusat, que va ser detingut fora de l’hotel minuts després del furt, demana 9 mesos condicionals, ja que considera que no s’han provat els furts continuats.

tracking