Política

Impuls econòmic des del nou ministeri de Saboya

Afirma que és “una aposta claríssima” pel sector empresarial i perquè la imatge del país a fora millori

Impuls econòmic des del nou ministeri de SaboyaSFG

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya, defensa que la cartera de nova creació que assumirà a partir del 15 de juliol dedicada a economia i innovació és “una aposta claríssima” que fa el Govern “pel món empresarial”, per “donar una empenta en obertura econòmica” i per “focalitzar-se en temes d’innovació” per tal de ser “més competitius”. Saboya va lamentar ahir “la tradició de criticar les decisions de Govern” per part de l’oposició –els partits van denunciar que se li ha creat un ministeri “fet a mida” fruit de la decisió d’abandonar Exteriors– i va afirmar que treballarà perquè la remodelació tingui “el màxim d’efectes positius per a Andorra”.

El ministre va dir que pugnarà perquè la nova cartera “sigui útil i obtingui resultats”. “Estic absolutament motivat per respondre a la confiança que em diposita el cap de Govern”, va afirmar, alhora que va destacar que l’experiència acumulada fins ara representa “una base molt forta per donar un impuls i que la percepció que hi ha des de fora millori”. “Ha d’anar més enllà i és una de les missions que m’ha encomanat el cap de Govern”, va remarcar. Pel que fa als motius de crear ara la nova cartera, va explicar que “és un bon moment per donar aquest impuls” perquè “no tindria sentit impulsar res sense les bases necessàries” que s’han posat des del ministeri que encara lidera.

Quant a la persona que el rellevarà al capdavant d’Afers Exteriors, l’ara ambaixadora a la Unió Europea, Maria Ubach, Saboya va dir que és “una persona altament qualificada” per agafar el relleu de les negociacions per a l’acord d’associació amb la UE, i va assenyalar que procurarà garantir “una bona transició”.

ACORD PER SIGNAR EL CDI AMB LETÒNIA

El ministre d’Afers Exteriors de Letònia, Edgars Rinkevic, es va reunir ahir amb el Govern per escenificar la voluntat de donar el tret de sortida a les negociacions per tancar un acord per evitar la doble imposició entre ambdós països. Segons va detallar Saboya, la voluntat és que les negociacions siguin ràpides i que a final d’any o a principi del 2018 el conveni –que serà similar al que s’ha signat amb altres estats europeus– pugui veure la llum. El ministre va agrair que Letònia retirés el Principat de la llista de paradisos fiscals l’any passat i va posar de manifest “l’establiment d’un marc de confiança entre els dos països”.

Un estat de relacions que es plasmarà en iniciatives de promoció turística d’Andorra al país letó, com ara un esdeveniment que es farà a Riga l’any que ve i una trobada entre empreses. La reunió d’ahir va servir també per comentar el procés d’acostament a la UE. Rinkevic va explicar que entén “les qüestions específiques que està demanant el vostre país”, i va assenyalar que temes com el Brexit no han d’afectar les negociacions. Saboya va afirmar que des d’ara fins a l’estiu es tancarà el capítol de la lliure circulació de mercaderies.

tracking