Institucions

Espanya nomena Yolanda Varela nova consellera d'Educació

Cobrirà la vacant deixada per Marisol Salafranca a final d’octubre de l’any passat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ambaixada espanyola va comunicar ahir la incorporació de Yolanda Varela Tortajada com a nova consellera d’Educació després que fos nomenada pel ministre d’Afers Exteriors, Alfonso Dastis. Varela ocuparà el càrrec que va deixar vacant a final d’octubre de l’any passat Marisol Salafranca i que ha estat exercint de manera provisional la secretaria general de la conselleria, Asunción Larrosa. Segons van assenyalar des de l’ambaixada, està previst que la nova consellera s’incorpori a les seves funcions els pròxims dies.

Yolanda Varela està adscrita al ministeri d’Educació espanyol des de l’any 2013, on ha treballat en temes de cooperació educativa internacional. Funcionària del cos superior d’administradors civils de l’Estat des del 1991 ha desenvolupat diverses funcions en el si de l’administració, entre les quals consellera d’afers econòmics i administratius de l’ambaixada d’Espanya a Londres des del 2007 fins al 2012.

Salafranca va demanar el trasllat l’any passat, després d’arrencar el nou centre unificat María Moliner. La consellera va al·legar motius “personals” i va desvincular la seva decisió dels problemes denunciats de manca de personal a l’institut de la Margineda i d’una deficient planificació. De fet, la conselleria i l’ambaixada van negar aquesta mala planificació de la qual es van queixar alguns pares i van assenyalar que el problema era que el nombre de matrícules havia desbordat les previsions. A final de gener, des de la conselleria van assenyalar que la situació s’havia resolt i que no faltava personal ni a secundària ni a batxillerat.

tracking