Política

Liberals i SDP insisteixen a criticar la negociació amb la UE

Veuen en la petició de la CEA un reflex que les coses no s’estan fent bé

Liberals i SDP insisteixen a criticar la negociació amb la UEArxiu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La petició del president de la Confederació Empresarial (CEA), Xavier Altimir, d’alentir les negociacions amb la Unió Europea per un acord d’associació en espera de com acaba el Brexit (la marxa de la Gran Bretanya de l’ens) han tornat a aixecar les crítiques de l’oposició respecte al desenvolupament d’aquest procés. El conseller general liberal Ferran Costa va recordar que el seu partit fa temps que havia demanat aquesta desacceleració, que “no” aturada, i va indicar que el Brexit “canviarà les regles d’aquesta negociació”. Costa va indicar que “no sabem amb qui estem fent la negociació”, i va demanar fer un procés “amb cautela, amb totes les precaucions i amb les regles de joc extremament clares. Ara no ho fem”.

Des d’SDP, Víctor Naudi va assenyalar que l’opinió d’Altimir “contradiu clarament les darreres declaracions del ministre Gilbert Saboya, que va dir que s’avançava dins les previsions i que hi havia una proposta consensuada amb tots els sectors”. Segons Naudi, “veig que no hi ha consens en aquest sentit i hi ha algú que no explica tota la veritat”. Per al conseller general d’SDP, el Brexit “no hauria de ser un motiu d’alentiment” i si el Govern s’excusa en això “és que no s’estan fent bé les coses a la negociació”.

Des del PS, el primer secretari del partit, David Rios, va indicar que el calendari del procés amb la UE “ja inclou la possibilitat d’alentir la negociació perquè són dos processos paral·lels”.

El conseller general de DA Marc Ballestà va dir que “són partidaris de seguir tal com estan establertes unes negociacions ja alentides des del Brexit”.

tracking