Eleccions a França

Macron i Le Pen, al capdavant segons les primeres estimacions

El socioliberal aconsegueix més del 23% en les estimacions de vot, mentre que la ultradretana se situa en una forquilla entre el 23% i el 21%

Emmanuel Macron i Marine Le PenRedacció / Agències

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El socioliberal Emmanuel Macron i la ultradretana Marine Le Pen encapçalen les primeres estimacions de vot difoses després del tancament dels col·legis electorals a França. Macron aconsegueix més del 23% en les estimacions de vot, fetes a partir de les primeres taules ja escrutades, que han difós les televisions franceses, mentre que Le Pen se situa en una forquilla entre el 23% i el 21%.

En tercer lloc se situarien l'esquerrà Jean-Luc Mélenchon i el conservador François Fillon, amb percentatges de suport que ronden el 19% en els dos casos.

De confirmar-se aquestes projeccions de vot, la segona volta que se celebrarà el proper 7 de maig enfrontaria Macron a Le Pen, com havien pronosticat les enquestes al llarg de tota la campanya electoral. Macron aspira a convertir-se, als seus 39 anys, en el president més jove de la V República, mentre que la líder del Front Nacional intentarà ser la primera dona en arribar a la direcció de l'Estat.

Es tractaria de la primera vegada en què cap dels dos grans partits de la V República francesa, socialistes i conservadors, tindria un candidat a una segona volta.

tracking