Reportatge

La bici d'Indurain

La bicicleta valia tres mil euros i li van furtar, però poc després va veure un home muntat a sobre que va ser detingut.

La bici d'Indurain

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

n home de Lleida havia comprat a Andorra una bicicleta de competició que el campió navarrès Miguel Indurain havia utilitzat per entrenar. Aquesta peculiaritat era clau perquè el preu de l’objecte fos de 3.000 euros. Un cop adquirida la va portar a Lleida i la guardava, juntament amb una altra bicicleta, en un aparcament. El gener del 2016 l’home va denunciar el robatori de la bicicleta, segons va recollir la premsa espanyola. I dos mesos més tard va alertar els mossos d’esquadra perquè havia vist un home amb ella. En ser detingut pels mossos, l’acusat va explicar que la bicicleta no era seva i que no sabia que era robada. Va dir que un client (treballava de per­ruquer) li va demanar que se la guardés durant un mes perquè havia d’anar al Marroc.

Aquesta setmana s’ha jutjat Mohamed F. per quedar-se suposadament la bicicleta sabent que era robada. La fiscalia, que inicialment l’acusava de furt, insta un delicte de receptació pel qual demana sis mesos de presó i que indemnitzi el propietari de la bicicleta amb 194,92 euros, l’import dels danys que tenia la bici. La fiscalia diu que l’acusat sabia que la bicicleta era robada perquè portava el nom del propietari a la bar­ra superior. La defensa demana l’absolució perquè considera que l’adhesiu amb el nom era massa petit per veure’l i que el seu client desconeixia la procedència il·lícita de la bici.

tracking