Cossos especials

Els sindicats de penitenciaris i bombers critiquen les lleis aprovades

Els bombers denuncien “inseguretat jurídica” i diuen que no es faran tots els reglaments

Els sindicats de penitenciaris i bombers critiquen les lleis aprovadesFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Dijous passat es va aprovar el projecte de modificació de la Llei del cos penitenciari. El Sindicat d’Agents Penitenciaris no està gaire satisfet pel text elaborat pel Govern. “Reformar la llei ha estat un caprici del ministre i el que s’ha fet és un nyap”, va assenyalar el portaveu del sindicat, Sergi Teixeira, que va lamentar que “cap de les nostres aportacions va ser incorporada al text”. El sindicalista va indicar que si alguna de les dues lleis dels cossos especials existents no tenia una urgència per ser reformada era la del cos penitenciari. “La nostra era de les noves i si la normativa s’ha quedat obsoleta ha estat per culpa que no s’han desenvolupat els reglaments”, va assenyalar.

Sobre les modificacions realitzades, Teixeira va lamentar que s’ha creat un greuge comparatiu pel que fa als sous, ja que els nous agents no rebran el complement de 400 euros mensuals que sí que ingressen els que ja estan al cos per no fer vaga. Per últim, el sindicalista va reiterar les queixes dels funcionaris pel “dèficit de personal molt gran” que hi ha. “Això està costant molts diners en hores extres”, va explicar.

I l’endemà que el Consell General aprovés per fi una llei per regular el cos de prevenció i extinció d’incendis i salvaments, des de l’Associació de Bombers (ABA) es va tornar a incidir en el poc suport que des del sindicat es dona a la normativa. “Després d’esperar tant de temps la llei hauríem de saltar de contents, però no és el cas ja que amb ella estarem pitjor”, va assenyalar el president de l’ABA, Joan Torra, que va lamentar que “no ens dona cap seguretat jurídica”. El sindicalista va recordar que es tracta d’una llei en què tot està “per determinar”, ja que “s’han de desenvolupar entre 25 i 30 reglaments”. Igualment va assenyalar que molts punts de la llei fan referència a la de la Funció Pública, que encara està en procés de modificació, així com les del Codi de relacions laborals i sindical, de les quals el grup parlamentari de DA també treballa en una reforma.

Torra recela molt respecte al desenvolupament dels reglaments i que aquests processos es facin en el termini marcat per la pròpia llei. “En sis mesos s’ha de tenir fet el que regularà la jornada laboral i la resta en el termini d’un any”, va assenyalar, per recordar que “de la Llei de la funció pública, que té 17 anys, encara queden reglaments per fer”.

Un cop el Consell General ha donat llum verd a la Llei dels bombers, l’ABA va anunciar ahir que estaran a l’aguait de com es desenvolupen els reglaments per actuar-hi si ho consideren necessari. “Tenim l’opció de fer recursos administratius als reglaments o anar a la justícia”, va advertir Tor­ra, que va lamentar que “la pròpia llei ha apartat els sindicats quan el Govern no va accedir a incloure en el text la creació d’una comissió en la qual poguéssim parlar d’aquests aspectes”.

tracking