Política

Naudi admet que no veu bé que Bonet es mantingui a ple temps al Consell

Assegura que amb el reglament actual tampoc li correspondria a ell tenir dedicació plena

Naudi admet que no veu bé que Bonet es mantingui a ple temps al ConsellFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conseller general d’SDP, Víctor Naudi, va admetre ahir públicament i per primer cop que no veu bé que la consellera general Sílvia Bonet, que recentment ha abandonat la disciplina d’aquesta formació i que es manté com a parlamentària independent, continuï a ple temps a la cambra. “[A Bonet] no li correspon seguir a temps complet perquè és un acord de junta de presidents de l’any 2000, quan es va decidir que per cada tres consellers per partit polític corresponia un a dedicació plena, i que es va canviar a mida perquè SDP, només amb dos, en pogués tenir un”, va assenyalar Naudi, que va recordar que l’acord es va fer “per buscar un equilibri dins del grup mixt, perquè hi havia bona predisposició dels altres grups i perquè no s’havia esgotat la quantitat de llocs assignables”.

El conseller general d’SDP, després de ser preguntat pels periodistes si reclamaria la dedicació plena, va admetre que “la meva opinió personal, que es basa en la lògica, és que si jo em quedo com a únic representant d’SDP al grup mixt, tampoc em correspondria”. Respecte a qui ha de resoldre la situació de Bonet, Naudi va indicar que “primer és la junta de president qui s’ha de pronunciar i després Sindicatura”.

Respecte a la situació viscuda ahir al Consell General –no es va poder observar cap retret de cap dels dos consellers generals en la primera sessió en què Bonet va participar com a independent–, el parlamentari d’SDP va explicar que “més enllà de la pèrdua de temps de paraula, perquè ens l’hem de repartir dins del grup mixt, tampoc hauria de suposar gaires inconvenients”. El conseller general hi va afegir que “nosaltres continuem la nostra feina sobre la base del programa electoral amb el qual vam ser escollits”.

BONET AFIRMA QUE HA VOLGUT CONTINUAR PER NO DEIXAR LA FEINA "A MITGES"

Sílvia Bonet va defensar ahir que ni la dedicació exclusiva ni la participació al Consell d’Europa tenen a veure amb la decisió de no abandonar l’escó parlamentari i que la seva renúncia, en tot cas, estaria motivada per l’ambient de treball. “He volgut continuar per les feines que estic desenvolupant, que no les vull deixar a mitges”, va asseverar en el programa La rèplica, d’Andorra Televisió. La parlamentària va indicar que hauria estat la decisió fàcil: “M’estalvio el chaparrón, i me’n vaig a casa, que jo tinc feina.”

Respecte als motius que la van conduir a deixar Socialdemocràcia i Progrés, va explicar que “no ha estat una decisió ni fàcil ni espontània”, i que la va prendre en creure que s’havien superat línies vermelles i que s’havia de desmarcar perquè la formació seguís la tasca política que considerés. “Jo no havia de ser un obstacle ni una limitació”, va apuntar. Tanmateix, va excloure d’aquestes discrepàncies el president, Jaume Bartumeu, i va negar que la seva marxa tingui res a veure amb “cants de sirena” de part dels demòcrates.

tracking