Infraestructures

La nova estació d'autobusos estarà operativa el 4 de maig

La instal·lació, que ha tingut un cost d’1.300.000 euros, es posarà en marxa quatre mesos més tard del previst

La nova estació d'autobusos estarà operativa el 4 de maig vinentFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

4 de maig. Aquesta és la data escollida per inaugurar l’estació nacional d’autobusos a la capital. Així ho va anunciar ahir el Govern durant la roda de premsa posterior al consell de ministres. Després de retards en el condicionament de l’obra, que en un principi hauria hagut d’estar enllestida abans d’acabar el 2016, la nova instal·lació serà el punt d’ar­ribada i de sortida de totes les línies internacionals.

Malgrat els quatre mesos de retard de la nova estació, el portaveu del Govern, Jordi Cinca, va explicar que es queda amb “el resultat final de posar en funcionament un servei de qualitat reclamat des de fa molts anys”. Amb tot, Cinca també hi va afegir que “s’haurà de valorar si el retard és imputable a algú”. El portaveu del Govern va apuntar les dificultats que hauria pogut tenir l’empresa gestora de l’estació a l’hora de condicionar la instal·lació per la coincidència amb la temporada alta d’hivern. El portaveu de l’executiu va dir que la nova estació, que ha tingut un cost d’1.300.000 euros, és una “instal·lació que convenia a tothom”.

L’empresa explotadora de l’estació i que integra les compa­nyies de busos del país ja va comunicar a l’executiu que la instal·lació estarà enllestida el 28 d’abril. “La nova instal·lació estarà preparada per a aquesta data”, va dir ahir el cap d’estació, Jaume Vidal. Els busos operaran des de la nova instal·lació tot i que les oficines de l’antiga infraestructura seguiran obertes uns dies per informar els clients del canvi d’ubicació. Durant la setmana que ve també està previst que es facin les diferents simulacions de circulació amb tot el sistema informàtic en funcionament. Les obres es van adjudicar el juny del 2016 i havien de durar vint setmanes. La instal·lació també compta amb plaques fotovoltaiques que, des del 20 de febrer, han generat una quantitat d’electricitat que permetria abastir fins a 15 llars del Principat durant tot l’any. El cost de les plaques ha estat de 275.000 euros.

DESESTIMAT EL RECURS CONTRA LA CONCESSIÓ DE LÍNIES DE BUS

El Tribunal Constitucional no ha admès a tràmit el recurs d’empara presentat per la Cooperativa Interurbana Andorrana contra el concurs de concessió de les línies regulars d’autobusos. El recurs d’empara al Constitucional es va presentar el 18 de gener contra els autes de la secció del contenciós-administratiu de la Batllia. Anteriorment, el Govern també havia desestimat el recurs que havia presentat l’empresa.

La Cooperativa Interurbana Andorrana, presidida per Gabriel Dallerès, exigia un nou plec de bases del concurs perquè creu que el que va publicar el Govern generava inseguretat jurídica. També demanava que en el nou plec de condicions s’especifiquessin altres aspectes, com ara les subvencions públiques i les tarifes previstes. Denunciava que, amb el que havia publicat l’executiu al BOPA, es posava en perill la qualitat del servei i que, a més, els preus augmentarien. També dubtava de la possibilitat de mantenir les remuneracions als seus treba­lladors.

El portaveu del Govern i ministre de Finances, Jordi Cinca, va dir ahir que “com a Govern ens ha de satisfer el fet que s’entengui que no s’està vulnerant cap dret de l’empresa per postular ni per presentar les seves ofertes en el concurs”. Malgrat que Cinca no va voler aprofundir sobre el contingut de l’aute perquè no en coneixia més detalls, hi va afegir que, atesa la decisió del Tribunal Constitucional, el concurs “estava ben plantejat”.

L’inici de la nova concessió està previst que es faci efectiu l’1 de setembre. La Hispano Andor­rana i Montmantell també van presentar un recurs contra el Govern perquè s’impugnés el plec de bases, però van descartar continuar la via judicial contra el plec de condicions.

tracking