Finances

Es disparen els ingressos pel tabac fins al març

L’Estat va recaptar 21 milions d’euros al març procedents de les taxes

Es disparen els ingressos pel tabac fins al marçArxiu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La decisió del Govern d’incrementar un 10% la taxa al tabac, un canvi legislatiu que va entrar en vigor durant la primera setmana del mes de març, ha fet augmentar en poc més de 15 milions la recaptació de l’impost per la importació d’aquest producte el primer trimestre de l’any respecte al mateix període del 2016. En total, les arques del Govern han ingressat per aquest concepte 42,6 milions d’euros els primers tres mesos del 2017, quan durant el primer trimestre de l’any passat la recaptació va ser de 27,5. Es tracta d’un increment del 54,7% entre els dos períodes i del 72,5% respecte al primer trimestre del 2015. Fa dos anys es van recaptar 24,6 milions per aquest concepte.

Com el Govern ja va anunciar el novembre passat que abans que acabés el primer trimestre del present exercici s’incrementarien un 10% les taxes al tabac, ja es preveia que els fabricants augmentessin la quantitat de producte importat. Al gener es van pagar taxes per un valor de 10,8 milions d’euros i al febrer per un valor de 10,5. En els mateixos mesos del 2016, l’Estat va ingressar 8,4 milions d’euros al gener per aquest concepte i 8 al febrer. El mes que ha disparat els ingressos ha estat el de març, quan es van realitzar importacions de tabac per un valor de 21,2 milions d’euros, 10,2 més que el tercer mes del 2016 i gairebé 12 més que el de fa dos anys.

L’espectacular increment en la recaptació per les taxes del tabac el març passat ja va ser vaticinat pel ministre de Finances, Jordi Cinca, durant la presentació del tancament de comptes del 2016 els primers dies d’abril. El ministre va indicar que entrava dins la normalitat que els fabricants aprofitessin el període sense l’increment efectiu de la taxa per importar més tabac de l’habitual. Amb aquestes reserves al sac, Cinca va indicar que els propers mesos els ingressos baixarien perquè s’importaria menys.

tracking