El TC rebutja el testimoni d'un nen de 5 anys

L’alt tribunal no admet a tràmit el recurs del pare, condemnat a deu anys de presó per abús sexual a dues fillastres

El TC rebutja el testimoni d'un nen de 5 anysXAVIER PUJOL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Tribunal Constitucional (TC) no ha admès a tràmit dos recursos d’empara presentats per la defensa d’un resident espanyol condemnat a deu anys de presó per haver abusat sexualment de les fillastres. El lletrat pretenia que el Tribunal Superior admetés noves proves que presentaria a la vista del recurs de la sentència dictada per Corts, entre les quals el testimoniatge del fill petit del condemnat, de cinc anys quan van passar els fets, que segons la defensa “seria un testimoni directe que podria acreditar que els fets no van succeir tal com exposen les víctimes i que es tractaria d’una invenció per part d’elles”.

Després que el Superior desestimés la demanda de presentació de les noves proves, l’advocat va presentar dos recursos d’empara al Constitucional al·legant una presumpta vulneració dels drets a la defensa, a la presumpció d’innocència, a un procés degut i a obtenir una decisió fonamentada en dret. El lletrat demanava que l’alt tribunal declarés la vulneració dels drets esmentats, que s’acordés la pràctica de les proves sol·licitades, així com la repetició del judici al Superior que es va celebrar el 30 de gener. Aquest tribunal va decidir mantenir la pena de deu anys de presó, però va anul·lar la part de la condemna per la qual s’expulsava el processat del país per a tota la vida.

L’aute del TC assenyala que els recursos d’empara demanen al tribunal que examini si les decisions impugnades pel Superior han vulnerat els drets del processat per haver denegat la pràctica, en fase d’apel·lació, de diverses proves i recorda que el recurs d’empara no és una via d’apel·lació, ni de cassació de les decisions judicials. I ho fa per argumentar la decisió de no admetre a tràmit els recursos. No els admet en indicar que el Superior ja va examinar els recursos presentats i va decidir que els testimonis sol·licitats no eren imprescindibles per posar en dubte la decisió de culpabilitat dictada per Corts.

TOCAMENTS A DUES MENORS

El Tribunal de Corts va condemnar a vuit anys de presó ferma l’home per haver realitzat tocaments continuats entre el 2009 i el 2013 als pits i la vulva per sobre de la roba a una menor de 14 anys, filla de la seva parella, quan aquesta estava al llit i abans que la resta de la família es despertés. El va condemnar a dos anys més de presó pels tocaments que hauria realitzat a la germana de la primera víctima, menor d’edat però major de 14 anys. L’home va negar totalment aquestes acusacions i demanava el testimoni del fill de la parella, de cinc anys, que dormia amb la primera víctima.

tracking