Relacions exteriors

Candidatura a acollir la Cimera Iberoamericana de l'any 2020

La trobada portaria al país caps d’Estat i de Govern de 22 països diferents

Candidatura a acollir la Cimera Iberoamericana de l'any 2020Efe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Andorra ja és oficialment candidata a acollir la Cimera Iberoamericana de caps d’Estat i de Govern de l’any 2020. Una cita que constituirà “l’esdeveniment de més envergadura que haurà organitzat mai Andorra”, segons va manifestar ahir el ministre portaveu, Jordi Cinca, i que portarà al país líders de fins a 22 països diferents durant una setmana.

Cinca va destacar que el país té moltes possibilitats d’acabar organitzant la cimera perquè “el més probable és que no hi hagi cap més candidatura” i, a més, la intenció de postular-se “va ser molt ben rebuda” en el seu moment. El ministre, a més, va posar de manifest els dos anys “molt intensos” que s’esperen amb la trobada de ministres d’Exteriors el 2019 i les reunions sectorials prèvies a la cimera del 2020.

L’ambaixador d’Andorra a Espanya, Jaume Gaytan, i la direc­tora d’Afers Multilaterals i Cooperació, Gemma Cano, van oficialitzar ahir la candidatura lliurant la carta del cap de Govern a la secretària general iberoamericana, Rebeca Grynspan, que va donar suport a la candidatura.

tracking