ECONOMIA I TURISME

Vallnord suma les millors xifres de sempre en facturació

Vallnord suma les millors xifres de sempre en facturacióXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Últim dia d’esquí de la temporada a Pal-Arinsal. És migdia i hi ha poca gent a la zona del pla de la Caubella. Gairebé un empat tècnic entre els que van vestits d’esquiadors i els que van de paisà. A la terrassa una trentena de persones pren el sol i aprofita per anar a buscar les samarretes que regala un dels patrocinadors de l’estació. Música chill-out amb tocs de dance animen els minuts finals de la temporada d’esquí. Amb forfet gratuït a Vallnord com a regal d’últim dia. Fa més caloreta que no pas fred i el sol convida a anar en màniga curta.

I és que estem a 17 d’abril, a set dies de Sant Jordi, i la gent, turistes i andorrans, semblen pensar més en la platja que en la neu per la poca afluència d’esquiadors. I a jutjar per les matrícules dels pocs cotxes que hi havia aparcats i per la llengua que parlaven els esquiadors la majoria dels que estaven ahir a Pal eren vinguts de Catalunya. Era el cas de la família Molist, pare, mare i dos nens de 3 i 4 anys. Han passat quatre dies a Andorra i ahir era el torn de la neu. “Els nens volien tocar neu i aquí estem”, explicava el pare mentre els fills agafaven la poca que quedava a peu de pista.

Amb el restaurant tancat i només oberts la cafeteria i el bar d’una de les terrasses, la tipologia dels esquiadors no era l’habitual. Una noia vestida de conillet rosa de Pasqua bevia una cervesa i a la pista dues joves més, una amb texans i l’altra amb minifaldilla, miraven d’esquiar. I del final de temporada donava fe la presència de mosquits i de dos joves baixant per la pista amb dues bicicletes preparades per a la neu. La Laia, una andorrana habitual de Pal, se’n feia creus. “El darrer dia no és el millor per venir a esquiar”, indicava, però reia en veure un conillet rosa amb esquís. L’Andreu, català, també reia. “Jo m’ho he passat bé. He esquiat tranquil”, deia.

Vallnord suma les millors xifres de sempre en facturació

tracking