món laboral

Un terç del personal del SAAS són treballadors temporals

Els organismes públics acumulen un total de 344 empleats eventuals

Un terç del personal del SAAS són treballadors temporalsARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) és l’entitat pública que acumula més personal eventual. Segons les dades fetes públiques pel Govern arran d’una pregunta parlamentària del conseller general del Partit Socialdemòcrata Gerard Alís, en total hi ha 302 treballadors temporals (2 procedents del programa de foment del treball i 300 amb contractes de durada determinada) d’una plantilla de 1.012 empleats. La resta són personal de guàrdies (30), treballadors per compte propi (31) i empleats amb contracte indefinit (649). De fet, des de l’executiu també s’explica que l’organisme té 27 persones que acumulen més de tres contractes de durada determinada entre les quals no hi ha hagut interrupció de més de 60 dies.

En global, el nombre de treballadors eventuals a les entitats públiques ascendeix a 344. La xifra inclou tant els empleats amb contractes de durada determinada, com els procedents d’empreses de treball temporal (ETT), així com els interins i els que tenen un contracte de serveis.

A Andorra Telecom hi ha 298 empleats, dels quals 278 tenen contracte indefinit, mentre que 10 procedeixen d’ETT, 8 són contractes de durada determinada i 2 són personal d’Agentas. En el cas de FEDA, dels 115 treballadors que té la companyia 95 són amb contracte indefinit, 11 amb contracte de durada determinada, 8 d’ETT i un contracte de serveis. Per últim, a la CASS hi ha 112 treballadors, dels quals 108 amb contractes indefinits, 3 amb contractes de durada determinada i 1 interí.

A l’administració

D’altra banda i també a preguntes del PS, l’executiu va detallar que a l’administració, concretament al departament d’Estadística, hi ha 10 llocs de treball subcontractats per ETT, dels quals 8 estan ocupats per persones contractades des del novembre del 2016. Pel que fa a la resta d’entitats públiques –a més dels organismes ja citats– tan sols hi ha 5 persones més procedents d’ETT a Andorra Turisme.

tracking