Espanya reclama l'extradició d'un resident per violació

La policia deté un altre resident després de colpejar i ferir la parella a Andorra la Vella

Espanya reclama l'extradició d'un resident per violacióFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El cos de policia va informar ahir, en el balanç de detencions efectuades durant la darrera setmana, de l’arrest d’un home resident a Andorra la Vella, de 45 anys, sobre qui pesava una reclamació internacional emesa per l’Audiència Nacional de Madrid. La justícia espanyola l’havia condemnat a una pena de 14 anys i 6 mesos de presó per un delicte contra la llibertat sexual però el pres s’havia donat a la fuga i havia tornat al Principat. Des del moment que es va fer la demanda a l’oficina de recerca internacional al grup de cooperació internacional (OCN Interpol) la policia va procedir a la seva detenció i ara està en espera que la justícia espanyola en demani la seva extradició. Per fer-ho té un termini de 40 dies i mentrestant la persona hauria de continuar ingressada en un centre penitenciari, això sí, depenent dels recursos que pugui presentar.

No ha estat l’únic cas durant la setmana passada en què es va haver d’intervenir per un delicte de violència de gènere, ja que divendres passat, poc després de la mitjanit, la policia va detenir, també a Andorra la Vella, un resident de 55 anys com a presumpte autor d’un delicte contra la integritat física en l’àmbit domèstic. Segons la denúncia, l’home hauria agredit la seva parella i li hauria provocat una lesió als ossos del nas.

Rècord de detencions

En total, durant la darrera setmana la policia va efectuar 27 detencions, la més activa de tot l’any, i les acusacions a què s’enfrontaran els arrestats són per cometre presumptes delictes contra la salut pública (6), contra el patrimoni (2), contra la seguretat del trànsit (16) i altres delictes (3).

A Andorra la Vella, pels volts de les 20.00 hores un home i una dona no residents de 32 i 44 anys, respectivament, van ser arrestats com a presumptes autors d’un delicte contra el patrimoni després de rebre la denúncia per part dels serveis de seguretat d’un centre comercial de la capital, ja que tenien sospites que haurien comès sostracció de mercaderies. Després de procedir al seu escorcoll, se’ls van descobrir tres peces de vestir amagades que tenien un preu de cost de 983 euros.

Finalment, diumenge passat, a les 21.07 hores a Encamp, un resident de 23 anys va ser detingut com a presumpte autor d’un delicte de conducció temerària. El conductor va efectuar un avançament il·legal amb risc de col·lisió frontal contra un vehicle oficial de la policia, fet que va obligar l’agent a realitzar una maniobra evasiva per evitar l’impacte. Segons anuncia el comunicat, el jove hauria fet l’avançament sobre la línia contínua a una velocitat superior a la permesa per la via.

DETENCIONS CONTRA LA SALUT PÚBLICA

Sis persones han estat detingudes per les forces de seguretat, acusades de delictes contra la salut pública, durant aquesta Setmana Santa. En el primer cas, dissabte passat, dos homes residents de 27 i 28 anys, respectivament, van ser arrestats a Escaldes-Engordany quan consumien cocaïna a la via pública. Els fets van succeir a les 4.40 hores i una vegada arrestats, els agents els van comissar els 0,6 grams d’aquesta droga que portaven a sobre. Mentrestant, al Tarter, també dissabte passat, la policia va detenir quatre persones no residents d’edats compreses entre els 24 i els 31 anys mentre consumien cocaïna a l’interior d’un vehicle. Un cop controlats, els agents van descobrir que els detinguts també portaven 10,3 grams d’speed, 1 gram de cocaïna, 2,9 grams d’haixix i 1,7 grams de marihuana, que també van ser requisats. A més, els controls a la carretera també han permès descobrir un conductor sota els efectes de les drogues. Concretament va ser un resident de 26 anys que va donar positiu en cocaïna i cànnabis. El jove va ser atrapat després de cometre una infracció.

MÉS CASOS D'ALCOHOLÈMIA

Una setmana més el nombre de detencions de conductors que donen positiu en alcoholèmia ha estat significatiu. En tots els dies es van aturar i, posteriorment, arrestar 14 persones per aquest fet. El més perillós va superar els 2 g/l i era un jove resident de 21 anys a qui se li va realitzar el control després de cometre una infracció viària. Un altre resident, també de 21 anys, després de donar 1,51 g/l en el control realitzat va ser acusat, també, de presumptes delictes contra l’honor, després d’injuriar els agents interventors que l’havien aturat després que cometés una una infracció de circulació.

tracking