telecomunicacions

Andorra Telecom oferirà línies de mòbil espanyoles

El projecte passa perquè els clients podrien tenir un número de MásMóvil, amb tarifa similar a la que tenen al país veí, i tot es facturaria al Principat

Andorra Telecom oferirà línies de mòbil espanyolesXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Andorra Telecom ha endegat un projecte per oferir als clients nacionals la possibilitat de contractar un número de telèfon espa­nyol que s’inclouria en la mateixa factura andorrana. La iniciativa és possible perquè Andorra Telecom posseeix el 2,7% del capital del grup MásMóvil, que inclou Yoigo i Pepephone. L’acord que s’està negociant comportarà que a partir de l’any vinent els clients d’Andorra Telecom puguin tenir un número de telèfon de MásMóvil amb unes tarifes molt similars a les que l’empresa espanyola aplica als seus abonats al país veí.

L’acord té dos condicionants. El primer, segons explica el director general d’Andorra Telecom, Jordi Nadal, és “tenir connectades les dues empreses perquè ara nosaltres per connectar amb l’exterior ho hem de fer a través de Telefónica o France Telecom, però la previsió és que a partir de l’estiu ja puguem connectar directament amb MásMóvil”. Aquest requisit és fonamental per l’estalvi de diners que significa no haver de pagar la subrogació a Telefónica. El segon punt és que l’operador espanyol ha demanat que hi ha d’haver un mínim d’andorrans que agafin aquest pack per poder fer una tarifa a mida. Jordi Nadal calcula que “podem tenir uns tres o quatre mil interessats en aquest tipus de servei”. Aquesta xifra relativament baixa s’explica “perquè les reduccions del preu de la itinerància dels mòbils andor­rans ha resolt el problema que tenia molta gent amb el telèfon quan anava a Espanya”.

El responsable d’Andorra Telecom recorda que aquests tipus de negociacions no són fàcils perquè “quan tu estàs parlant d’un projecte per a tres o quatre mil persones i l’empresa amb la qual estàs parlant té més de quatre milions de línies s’ha d’entendre que, encara que anem avançant, per a ells no és una prioritat”.

Andorra Telecom està treballant en altres projectes amb l’operador espanyol, aprofitant la condició de sòcia, un dels quals és “l’opció de comprar routers conjuntament per aplicar economies d’escala perquè no pagues el mateix preu si compres trenta mil routers que quatre milions trenta mil routers”. Un altre dels projectes és que una petita part del servei de trucades i retorn de trucades del grup espanyol es fa des d’Andorra. El servei es dona a través del negoci de teleoperadors situat a la Massana, en què l’operadora nacional és sòcia de referència. Nadal destaca la bona sintonia amb el grup MásMóvil i fins i tot lamenta que quan hi va haver l’operació d’ampliació de capital en què Andorra Telecom va pagar 10,5 milions pel 2,7% de les accions no se’ls va permetre comprar els 15 milions que havien previst invertir.

BENEFICI DE DOTZE MILIONS PER LA COMPRA D'ACCIONS DE MásMóvil

Andorra Telecom va pagar 10,5 milions d’euros per la compra del 2,7% de MásMovil el juliol de l’any passat. L’adquisició es va fer a 19,55 euros l’acció. La setmana passada cada títol de MásMóvil costava uns 44 euros. Aquest increment del valor de les accions ha fet que l’operadora andorrana hagi guanyat 12 milions d’euros en menys d’un any, “tot i que no tenim cap intenció de vendre”, segons explica Jordi Nadal. En poc menys de nou mesos les accions s’han revaloritzat prop d’un 110%, convertint-se, amb les adquisicions de Yoigo i Pepephone, en el quart operador espanyol de telefonia darrere dels gegants Movistar, Vodafone i Orange. El grup MásMóvil és el que més creix a Espanya amb 75.000 noves altes en les últims quatre mesos. Se situa amb 4,26 milions de línies i una quota de mercat al país veí del 8,3%. El grup cotitza actualment al Mercat Alternatiu Borsari (MaB), on cotitzen les petites i mitjanes empreses, però preveu la sortida a borsa per a aquest segon semestre de l’any un cop s’hagin aprovat els comptes del 2016. El conseller delegat de MásMóvil és Meinrad Spenger (un dels socis fundadors), però el grup de referència és el fons d’inversió Providence, que en va adquirir el 18%, però té bons intercanviables amb deute que el poden portar fins al 40%. Providence va passar a ser l’accionista de referència amb una inversió que podria arribar als 200 milions d’euros. El grup va adquirir a principi d’any l’operadora LlamaYa, consolidant-se com el quart grup espanyol.

tracking