dades

França intercepta un 20% menys de tabac a la frontera

La policia gal·la ho atribueix que s’han destinat més recursos per combatre l’amenaça terrorista

França intercepta un 20% menys de tabac a la fronteraXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La duana francesa va interceptar el 2016 un 20% menys de tabac de contraban respecte a l’any anterior. Segons dades de la direcció regional de duanes de Perpi- nyà, l’any passat es van comissar fins a 5,5 tones de tabac, una xifra inferior a les 6,9 del 2015. A més, la quantitat de tabac requisat també va ser inferior a la del 2014, quan la policia francesa va intervenir 7,2 tones de tabac.

Aquesta disminució s’ha produït, segons el director regional de la duana, François Brivet, perquè s’ha hagut de reforçar la lluita contra el terrorisme. En declaracions a l’emissora de ràdio francesa France Bleu, Brivet va dir que el reforç s’ha centrat sobretot “als aeroports”. Des de la duana francesa hi afegeixen que pel que fa a les intercepcions de tabac, la majoria provenen d’Andorra, i manifesta que el servei està “compromès” en la lluita contra el contraban.

El descens de comisos no s’han produït només a la frontera amb Andorra. A tot França es van confiscar el 2015 441,3 tones de tabac, xifra que representa un 30% menys pel que fa al 2015. Tot i això, el ministeri de l’Interior francès destaca que “es tracta de la tercera quantitat de recaptació més important dels últims 25 anys”. De fet, les 630 tones decomissades el 2015 es van disparar si es compara amb l’evolució dels últims anys, en què la mitjana anual d’intercepció de tabac de contraban al país gal va ser de 381 tones. Els estanquers francesos continuen en peu de guerra contra l’Estat francès per l’augment dels preus del paquet de tabac que incita, segons ells, a l’augment del contraban. El cap de setmana del 8 i 9 d’abril hi va haver dues manifestacions més dels estanquers gals, una a la frontera amb Luxemburg i l’altra a la frontera amb Bèlgica. La Confederació d’Estanquers francesos calcula que el 25% del tabac es compra fora del país.

tracking