'Cas Sant Julià'

Montserrat Gil deixa de dormir a la Comella

Montserrat Gil deixa de dormir a la ComellaXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’excònsol major de Sant Julià de Lòria, Montserrat Gil, ja no dorm al centre penitenciari de la Comella, on havia d’acudir fins ara complint la pena imposada pel cas de les targetes black. Segons va poder saber el Diari el canvi de situació és efectiu des de dijous. Les fonts consultades van explicar que se li ha aplicat un canvi en l’execució de la pena i ara podrà estar a casa amb control monitorat. Quan tan sols feia un mes que complia la condemna Gil ja va demanar que se li modifiqués la semillibertat pel control monitorat, però llavors la batlle l’hi va denegar. La petició es va tornar a fer recentment i finalment se li ha concedit. Segons les mateixes fonts el canvi tan sols es concedeix si el lloc de residència compleix uns requisits específics per fer efectiu el control a través del braçalet.

Gil va ingressar a la presó el passat 18 de febrer. La batlle l’havia condemnat a dos anys de reclusió, només quatre mesos ferms en règim de semillibertat, per sostracció de béns públics, utilització temporal de béns públics i dins el capítol de falsedat documental per creació, ús i comercialització de document inautèntic. D’aquesta manera, Gil havia d’acudir cada dia al centre penitenciari en sortir de la feina i els caps de setmana i festius s’hi havia de passar tot el dia. També se li va imposar una multa i se la va inhabilitar per al càrrec de cònsol durant sis anys. Les fonts van indicar que l’excònsol entrava cada nit a la cinquena planta del centre, un espai reservat per als condemnats a penes de semillibertat i arrest nocturn.

El mateix dia que Gil també van ser detinguts pel mateix cas l’excònsol menor, Manel Torrentallé, i l’interventor general, Josep Maria Altimir, si bé ells van tenir condemnes menors.

tracking