EDUCACIÓ

L'escola francesa d'Escaldes tem una sobresaturació el curs que ve

La delegació d’Educació del país gal es planteja prioritzar la inscripció dels nens de la parròquia

L'escola francesa d'Escaldes tem una sobresaturació el curs que veARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La delegació d’Educació del govern francès es planteja prioritzar les famílies empadronades a Escaldes-Engordany que vulguin inscriure el seu fill a l’escola maternal francesa de la parròquia. El motiu: la possible sobresaturació del centre, que acull tant els alumnes de maternal com de primària. Aquest curs, entre l’escola maternal i l’escola primària, hi ha un total de 210 alumnes i el centre té una capacitat màxima d’acollida de 260.

“No és cap mala voluntat per part nostra haver de prendre aquesta decisió”, explica el delegat d’Educació francès al Principat, Michel Maginot, que alhora deixa la porta oberta, en cas que hagin de seleccionar, a assumir més nens a l’escola procedents d’altres parròquies. “Si un cop inscrits els alumnes prioritaris encara quedessin places, podríem inscriure més infants”, precisa Maginot. El delegat d’Educació gal destaca que no prendran una decisió fins al final del període de preinscripcions, atès que ara “algunes famílies fan preinscripcions múltiples en diferents centres i no escullen fins a l’últim moment”. Un cop finalitzat el termini, i en cas que hi hagi més demanda que oferta de places, la delegació donarà prioritat als fills de les famílies empadronades a Escaldes-Engordany així com als de les famílies d’altres parròquies i que ja hi tenen un germà.

El delegat d’Educació francès explica que aquesta sobresaturació es deu a l’interès de famílies d’Andorra la Vella per escolaritzar els seus fills a Escaldes-Engordany atès que hi treballen i els és més pràctic deixar-los en aquest centre. Segons Maginot, també hi influeix el ventall d’activitats extraescolars que ofereix l’Associació de Pares i els horaris del servei de guarderia. “La imatge de l’escola d’Escaldes-Engordany és millor que la de la capital no per la qualitat d’ensenyament, sinó per altres aspectes relacionats amb les activitats que ofereixen l’Associació de Pares o l’accessibilitat al centre en vehicle privat”, apunta Maginot. De fet, el Govern va anunciar dimecres que destinarà 8.464 euros per millorar l’accés a l’escola francesa de la capital. També es millorarà l’accés a cinc centres més del Principat, entre els quals l’escola francesa d’Escaldes. Maginot afegeix que no es deixarà cap infant sense plaça a les escoles franceses i que oferiran alternatives perquè puguin ser inscrits en altres centres del sistema francès.

tracking