Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
agricultura

Calvó destaca la "qualitat" dins el "procés de millora continuada" de la raça bruna

La cabana bovina andorrana de raça bruna la conformen unes 1.200 mares, 900 vedells l'any i entre 50 i 60 toros en actiu a les explotacions.
Uns visitants a la fira d'aquest dijous al matí.

Calvó destaca la "qualitat" dins el "procés de millora continuada" de la raça bruna

Uns visitants a la fira d'aquest dijous al matí.

Xavier Pujol
Actualitzada 13/04/2017 a les 14:16
La ministra Calvó ha visitat aquest dijous la Fira Concurs de mascles de raça bruna, on ha valorat la "qualitat" dels bovins del país i on ha constatat "l'interès dels ramaders de seguir apostant per comprar toros i millorar la raça". El director d'Agricultura, Landry Riba, ha coincidit amb la ministra a l'hora de valorar de manera "positiva" l'esdeveniment, "per la qualitat dels exemplars que s'han presentat a concurs i perquè arriben animals que s'havien subhastat en edicions anteriors, i això vol dir que tenen un recorregut perquè funcionen".

Enguany es presentaven set exemplars a concurs, dos menys que l'edició anterior, i es subhastaven cinc anolls, un més que l'any passat. Pel més car, que sortia amb un preu de 2.000 euros, s'han pagat 3.150 euros. La resta han oscil·lat entre els 2.300 i els 2.550 euros.

Calvó, que va participar en el comitè de selecció dels animals, ha apuntat algunes de les millores que es volen assolir, com per exemple ampliar i detallar la genealogia dels animals, o puntejar les mares de cria, per tenir cada cop més dades i que permetin millorar la raça.

Des del departament apunten que la raça bruna està en fase d'estabilitat: "difícilment pot créixer en nombre d'exemplars, per això ara anem a guanyar qualitat perquè ja no podem guanyar gaire més en quantitat". La millora racial passa, entre d'altres, perquè els animals tinguin les potes amb les millors condicions per a la muntanya. I de la part administrativa, per intentar identificar el pare i la mare i fins i tot els ascendents de l'exemplar, per obtenir informació útil.

La cabana bovina andorrana de raça bruna la conformen unes 1.200 mares, 900 vedells l'any i entre 50 i 60 toros en actiu a les explotacions. Els toros els acostumen a comprar els ramaders d'Andorra, però expliquen des del Departament que algun ramader de Praga s'ha interessat per la raça i ha adquirit algun exemplar.
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts