INFRAESTRUCTURES

Tres setmanes per acabar l'estació d'autobusos

A hores d’ara, però, encara no s’ha concretat cap data de la posada en funcionament

Tres setmanes per acabar l'estació d'autobusos

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La nova estació d’autobusos de la capital es calcula que estarà enllestida a final d’aquest mes. Així ho va explicar ahir Jaume Vidal, el cap de l’estació. “Està anant tot molt bé. En principi, tenim previst que les obres estiguin acabades entre l’última setmana d’abril i la primera de maig”, va dir Vidal. Tot i això, el màxim responsable de l’estació no va voler precisar cap data concreta sobre la posada en funcionament.

Pel que fa als entrebancs sobre el retard de les obres, no va voler entrar en cap polèmica. Amb tot, Vidal que fa un mes que ocupa el càrrec, va explicar que els terminis actuals han permès fer proves amb més efectivitat. “Fer les simulacions a l’hivern, en temporada alta, ens hauria comportat complicacions i ara, que hi ha menys trànsit, és més fàcil”, va manifestar el cap d’estació.

De fet, ahir es va fer una simulació de circulació per garantir que no hi haurà complicacions durant les sortides i les arribades dels vehicles, sobretot a les hores punta. Es va arribar a fer sortir deu autobusos alhora per avaluar com es gestionaven les sortides en una situació límit. “El que hem fet avui ha servit per assajar una situació límit i no hem tingut cap problema”, va assegurar. Tot i això, van decidir que afegiran un semàfor a la sortida per facilitar la sortida dels conductors.

També es va prendre la decisió d’instal·lar una tanca separadora entre les andanes i el vial per on poden circular els cotxes per tal de millorar la seguretat dels usuaris. “Els conductors tenen un angle de visió molt reduït i amb la tanca evitarem que la gent creui el carrer i corri el risc de ser atropellada”, va apuntar Vidal. En aquest sentit, el cap de l’estació també va explicar que adaptacions com aquesta són habituals en qualsevol obra. “Una cosa és l’edifici en si i una altra és la utilitat de l’usuari”, va afegir.

Simulacions a ple rendiment

En principi els pròxims dies se seguiran fent més simulacions, aquest cop ja amb el sistema informàtic en ple funcionament, fet que permetrà assajar situacions reals de funcionament de l’estació. Tant el Wi-Fi com les taquilles ja estan instal·lats, mentre que la setmana que ve està previst que s’hi col·loqui la resta del mobiliari.

Vidal també va voler destacar l’acord a què han arribat les principals companyies d’autobusos per operar des de la nova estació. “Hem d’agrair que s’hagin posat d’acord perquè aglutinar set companyies que són competència té la seva dificultat”, va dir Vidal. La nova estació d’autobusos, que està formada per deu andanes, serà el punt d’arribada i de sortida de tots els trajectes internacionals.

Tres setmanes per acabar l'estació d'autobusos

tracking