turisme

L'elevat cabal del Valira impedeix al comú poder iniciar el ràfting aquest estiu

De moment s’estudia per on fer passar les màquines i es fan tasques de neteja a la llera

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les baixades en ràfting pel Valira de moment hauran d’esperar. L’elevat cabal que presenta el riu ha impedit al comú poder començar les obres d’adequació del circuit tal com tenia previst i, per tant, és pràcticament impossible que aquest estiu es pugui fer la prova pilot de l’activitat. Així ho van confirmar al Diari tant el conseller de Serveis Públics, Joan Visa, com el d’Obres i Urbanisme, Joan Vidal. “La seguretat és prioritària i ara hi ha perill”, va afirmar Vidal, que va garantir que un cop acabi el desglaç “i comenci a baixar el nivell de l’aigua, així que puguem, entrarem”.

Ara bé, no hi ha una data concreta. Tot depèn de la climatologia. “Hauríem volgut que d’aquí a dos mesos com a molt ho poguéssim posar en marxa, però si a finals de juny o principis de juliol el cabal es redueix, les màquines podran entrar i llavors començarem les obres”. Si les condicions fossin òptimes, “potser cap a la segona quinzena de juliol podríem començar”, apuntava Vidal, amb l’esperança de poder estrenar l’activitat enguany.

De moment, i per guanyar temps, els tècnics estan mirant tots els llocs per on hauran de passar les màquines i on s’hauran de fer els accessos i les sortides d’emergència. “Com que aquesta part la tindrem avançada, potser es podrà reduir el termini de dos mesos per enllestir els treballs”, va exposar. D’altra banda, pel que fa a la part de medi ambient, Visa va exposar la mateixa problemàtica. “Volem ser respectuosos i no fer malbé res. Per tant, hem d’esperar”, va indicar, recordant que la seva voluntat era, abans de fer les obres, dur a terme una neteja del riu a més de fer pesca elèctrica de les truites per un cop acabats els treballs, poder-les reintroduir. Així doncs, també s’ha optat per avançar en aquelles tasques que es poden tirar endavant malgrat el cabal. Concretament s’està netejant la llera del riu.

La previsió del comú és quan es pugui posar en marxa l’activitat, les barques surtin de l’altura de l’hotel Imperial i baixin fins a la frontera. Després els clients serien traslladats, de nou, a Sant Julià amb un autobús. “I un cop s’hagin canviat esperem que agafin el bus per pujar fins a Naturlandia”, va apuntar Vidal.

tracking