política

Bonet negocia amb SDP el repartiment de funcions

Podrà mantenir el mateix rol que fins ara però com a membre independent del grup mixt. Presentarà la carta de dimissió al Consell General en les properes hores

Bonet negocia amb SDP el repartiment de funcionsFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Sílvia Bonet negocia amb Socialdemocràcia i Progrés (SDP) el seu futur parlamentari com a membre independent del grup mixt. Després de conèixer-se la decisió de donar-se de baixa del partit, Bonet i també SDP han de decidir com reparteixen els rols dels actuals dos consellers de la formació, Bonet i Víctor Naudi.

Fonts de Sindicatura van explicar ahir que Bonet podrà conservar el rol que desenvolupava fins ara i seguir com a consellera a ple temps, així com participar a les mateixes comissions parlamentàries (participa en tres: Afers socials, Sanitat i Medi Ambient i Economia). Això dependrà, però, del que consensuïn amb Naudi.

Des de Sindicatura van assegurar que si decideixen continuar com fins ara ho podran fer i llavors només hauran d’acordar com es reparteixen els temps d’intervenció. D’aquesta manera, Bonet deixaria de seguir les directrius del partit i actuaria com a independent. Seguiria, això sí, al grup mixt amb SDP i el PS.

Reunió amb la cúpula

L’altra possibilitat és que Bonet i Naudi acordin un repartiment específic de les responsabilitats. Un extrem que podria conèixer-se avui després de la reunió que va mantenir el partit ahir a la tarda.

Des que divendres passat es fes pública la notícia de la dimissió de Sílvia Bonet com a consellera general d’SDP, l’afectada no ha volgut fer declaracions en espera de tenir clar el seu futur al si de la cambra parlamentària. Ahir encara no havia comunicat formalment la seva decisió a Sindicatura per tal de primer reunir-se amb el partit i pactar el repartiment dels papers. Després de la reunió que els membres d’SDP van mantenir ahir al vespre, Bonet podria presentar finalment la carta de baixa al Consell General en les properes hores.

La política socialdemòcrata va confirmar ahir que no farà pública la dimissió “fins que tot estigui ben acordat” però va indicar que està acabant de tancar diversos aspectes relacionats amb SDP i quan estiguin lligats presentarà la carta. D’aquesta manera, podria fer el pas avui sempre sota la condició de la consecució d’un pacte amb el partit i amb el fins ara company de files Víctor Naudi. Un cop feta efectiva la baixa, Bonet seguirà ocupant la plaça a ple temps que li va cedir el grup parlamentari liberal. La política ha pres la decisió de deixar el partit per discrepàncies amb la manera de fer de la direcció.

Concretament, estava en desacord amb el paper d’SDP en tot el que ha envoltat l’afer BPA i amb la posició de la formació envers la comissió parlamentària que investiga el cas. Així mateix, també era crítica amb la no participació de la força al pacte d’estat per l’acord d’associació –va arribar a assistir a la reunió del marc institucional– i era partidària de mantenir una actitud més dialogant amb la resta de grups.

tracking