Escoles franceses

París es remet a les inspeccions per dir si calen més professors

Educació admet que la proposta dels mestres no era “desproporcionada”

París es remet a les inspeccions per dir si calen més professorsXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El delegat d’Educació de França al Principat, Michel Maginot, referma que l’inici de curs 2017-2018 les escoles franceses del país es farà “en bones condicions”. En declaracions al Diari, Maginot va insistir que caldrà esperar l’informe dels inspectors que està previst per a final de mes i que aconsellarà si cal o no augmentar el nombre de professors de cara als pròxims cursos a causa de l’augment d’alumnes. L’última paraula, basant-se en els informes, la tindrà el ministeri d’Educació gal. “En comparació amb França anem molt bé i si ho comparem amb la situació en els últims anys a Andorra, hem de veure si fa falta o no augmentar els mitjans”, va dir Maginot amb referència a si cal o no incorporar més docents. El delegat d’Educació francès al Principat va dir que la proposta dels sindicats pel que fa a l’augment de professors “no era desenraonada” perquè “és veritat que el nombre d’alumnes ha augmentat en els últims anys”, tot i que es remet a les inspeccions perquè es decideixi si finalment fa falta augmentar els recursos. De cara al curs que ve, la delegació preveu que hi hagi fins a 2.300 alumnes a les escoles franceses, fet que suposa un augment d’una seixantena d’infants respecte al curs actual. El percentatge d’alumnes per classe a les escoles maternals passarà, el curs que ve, dels 22 als 23,5, mentre que la mitjana francesa és de 26. A l’escola primària, la mitjana d’alumnes per classe al Principat, que serà de 22,7, també serà inferior a la mitjana gal·la, que és de 23,5 alumnes per classe.

A més, Maginot va dir que les aules han tornat a la “normalitat” després de la vaga dels docents de dimarts passat. Pel que fa a la proposta dels professors de destinar els diners que no van cobrar dimarts a causa de la vaga a la compra de més material escolar, Maginot va dir que no ha estat acceptada perquè les partides dels pressupostos per pagar els docents i per comprar el material escolar són “diferents”.

D’altra banda, de cara al curs que ve es preveu que totes les famílies que demanin escolaritzar els seus fills a l’escola francesa puguin fer-ho.

tracking