TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

Trenta persones controlades en la macrooperació al Pas de la Casa

L’únic detingut durant el macrodispositiu de dijous va passar ahir a disposició judicial

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El gran operatiu policial de dijous passat al Pas de la Casa va permetre, finalment, identificar 30 persones que es dedicaven a transportar tabac de manera il·legal en fardells per la muntanya. La policia, que ahir va donar més detalls sobre la macrooperació conjunta, va posar en marxa el dispositiu després de detectar un augment de persones no residents que es dedicaven al tràfic de tabac a través del mètode del fardell. De fet, tant el comú d’Encamp com els comerciants del Pas de la Casa havien alertat els últims dies sobre la presència de grups organitzats de contrabandistes que traspassaven tabac de manera il·legal d’un costat a l’altre de la frontera.

L’únic detingut durant el dispositiu, que està acusat d’un presumpte delicte contra la funció pública, va passar ahir a disposició judicial. L’acusat, de 22 anys i no resident, va saltar-se un control policial i va donar-se a la fuga. Un dels agents va haver d’esquivar el vehicle per evitar ser envestit. Els cossos policials, però, van aconseguir detenir-lo a la carretera de l’Obac gràcies al transport per helicòpter d’alguns dels policies que participaven en l’operatiu. Els agents van requisar-li, a més, fins a 690 paquets de tabac. Més tard, també van interceptar un vehicle amb tres persones a dins que s’havien donat a la fuga i que portaven fins a 997 paquets de tabac. Totes tres van ser identificades.

Durant el dispositiu de dijous passat es van identificar fins a 25 persones més no residents. Els controlats, que tenien entre 22 i 27 anys, anaven tots indocumentats excepte un. També es va identificar un menor que va ser lliurat al servei de duana francès. Els controlats no van ser detinguts perquè la quantitat de mercaderia il·lícita no era suficient per ser considerada un delicte i van ser expulsats per la frontera del Baladrà. Durant el macrooperatiu es van requisar 1.687 paquets de tabac.

ENCAMP NO ALERTARÀ INTERIOR

El comú d’Encamp descarta, de moment, enviar una carta al ministeri d’Interior per demanar un augment de controls policials al Pas de la Casa amb la finalitat de lluitar contra el contraban de tabac. Fonts del comú consideren que aquesta setmana s’ha actuat de manera “contundent” i una mostra és la macrooperació policial de dijous passat, en què es van identificar fins a trenta persones. “Seria absurd alertar el Govern quan s’han pres mesures”, diuen les mateixes fonts. Tot i això, asseguren encara que no enviïn la petició que estaran “pendents” de com evolucioni la situació.

tracking