incident a la capital

Ensurt al centre de la capital

El conductor d’una camioneta va envestir un vianant a l’avinguda Príncep Benlloch i va fugir

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conductor d’una camioneta propietat d’una empresa de gestió de residus va causar ahir un fort ensurt al centre d’Andorra la Vella a primera hora de la tarda. La seqüència de fets va començar pocs minuts abans de les cinc de la tarda, quan el xofer, que amb posterioritat va donar positiu per alcoholèmia, va atropellar un turista espanyol de 36 anys a l’altura del número 53 de l’avinguda Príncep Benlloch i es va donar a la fuga. Uns metres després, davant de l’edifici del comú, va poder ser controlat.

L’home va ser atès al lloc dels fets per efectius sanitaris del servei urgent mèdic (SUM) i traslladat a l’hospital perquè se li fes una revisió de rutina, van asse­nyalar des de la policia, que hi van precisar que no havia patit lesions a conseqüència de l’accident. A l’hospital de Meritxell també estava previst que se li practiquessin les proves d’alcoholèmia i consum de tòxics. Segons van confirmar fonts properes al servei d’ordre al vespre les analítiques practicades a l’home, del qual no ha transcendit l’edat, van confirmar el positiu per consum de begudes alcohòliques i en conseqüència va ser detingut per un delicte contra la seguretat en el trànsit.

El ferit

La víctima del succés va ser un vianant que es disposava a entrar al seu vehicle, un Peugeot amb matrícula espanyola estacionat a l’avinguda Príncep Benlloch, a tocar de la Pensió Garcia, quan va ser envestit per la camioneta. El vianant, no resident de 36 anys, va sortir projectat i va acabar impactant contra una motocicleta estacionada davant del seu cotxe i contra la paret d’un edifici. El cop li va provocar lesions de consideració i va ser traslladat a l’hospital Nostra Senyora de Meritxell. El cap de guàrdia del centre hospitalari va assenyalar que el vianant ferit patia diverses fractures costals i també al turmell i la pelvis, però que el seu estat era estable. L’home va quedar ingressat en una habitació de planta.

D’altra banda, el sinistre també va ocasionar danys materials tant al seu vehicle com a la motoci­cleta.

Consternació

L’atropellament va sorprendre un bon grapat de vianants i veïns de la zona a una hora que el carrer està força concorregut. Segons van explicar testimonis del fets, molts van començar a cridar perquè es memoritzés la matrícula de la camioneta –que anava car­regada amb un contenidor dels que s’usen per dipositar runa– per tal d’avisar la policia i consternats per la fugida del seu conductor després que una persona resultés ferida.

En la trajectòria després de l’atropellament, el conductor encara va provocar danys materials a un tercer vehicle, un turisme amb matrícula del Principat, també estacionat al carrer. El viatge descontrolat, però, va acabar a l’altura del comú quan la camioneta va poder ser interceptada i el conductor controlat.

Els fets també van afectar la circulació viària pel centre de la capital. El trànsit en sentit sud de l’avinguda Príncep Benlloch va estar tallat durant una estona i els vehicles desviats pel carrer Ciutat de Valls.

Des de l’empresa propietat de la camioneta van declinar fer cap comentari tot argumentant que no disposaven d’informació dels fets. Sí que van confirmar que el conductor era treballador de la mateixa.

Ensurt al centre de la capital

Ensurt al centre de la capital

Ensurt al centre de la capital

Ensurt al centre de la capital

tracking