cursa cap a l'Elisi

Un 15% més d'inscrits per votar a les eleccions franceses

El país tindrà dos col·legis electorals, a la capital i al Pas de la Casa

Un 15% més d'inscrits per votar a les eleccions francesesXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Fins a 2.619 residents gals del Principat estan inscrits a les llistes electorals per votar a les eleccions presidencials franceses. La xifra és un 15,7 per cent més alta en comparació amb el nombre d’inscrits a les eleccions presidencials del 2012, que van suposar l’ascens de François Hollande com a cap d’Estat francès i com a Copríncep del Principat. Aquell cop, fins a 2.264 residents gals es van inscriure a les llistes electorals, el pas previ per poder votar als comicis.

Fonts de l’ambaixada francesa consultades van explicar que el sistema de votació serà el mateix que es va implantar fa cinc anys, amb dos col·legis electorals al Principat. Un estarà situat a l’ambaixada gal·la de la capital i l’altre estarà ubicat a l’escola francesa del Pas de la Casa, on només hi podran votar els residents d’Encamp. L’any 2012, els residents francesos de Canillo van votar al Pas de la Casa mentre que aquest cop ho hauran de fer a la capital. Aquesta logística serà idèntica a la que es posarà en marxa durant les eleccions legislatives del mes de juny.

Els comicis presidencials, per la seva banda, se celebraran a dues rondes els pròxims 23 d’abril i 7 de maig, i fins a onze candidats es presenten per aspirar a succeir François Hollande. Segons les enquestes, el candidat socioliberal Emmanuel Macron i la líder del Front Nacional, Marine Le Pen, són els principals favorits per accedir a la segona volta. Els col·legis electorals del Principat obriran a les vuit del matí i es tancaran a les set de la tarda. Està previst que el recompte oficial dels vots es conegui entre les deu i les onze de la nit. En els anteriors comicis, Nicolas Sarkozy es va imposar al Principat tant a la primera volta com a la segona. També està previst, segons les mateixes fonts, que s’adoptin mesures de seguretat als col·legis electorals del Principat “tenint en compte l’actualitat i la seguretat dels ciutadans”.

tracking