turisme

Mobilitat preveu l'entrada de 152.000 vehicles durant la Setmana Santa

L’ocupació hotelera estarà molt per sota de la de fa un any, quan es va fregar el ple total

Mobilitat preveu l'entrada de 152.000 vehicles durant la Setmana SantaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’àrea de Mobilitat preveu que entrin al país durant tota la Setmana Santa uns 152.000 vehicles. Segons va assenyalar ahir en declaracions al Diari el cap, Jaume Bonell, es tracta de “dades aproximatives” que podrien variar si les condicions meteorològiques dels darrers dies de les vacances no són favorables. Des de demà fins Dijous Sant s’espera l’entrada de 78.000 vehicles, 57.000 per la frontera del riu Runer i 21.000 per la del Pas de la Casa. De Divendres Sant a Dilluns de Pasqua, la previsió és que creuin les fronteres 74.000 vehicles més, 48.000 per la hispanoandorrana i 25.000 per la francoandorrana. Des de Mobilitat s’han fet previsions, per primer cop, dels automòbils nacionals que marxaran de vacances. Es preveu que demà, dissabte i divendres de la setmana que ve surtin del país 3.500 vehicles andorrans.

Mobilitat té previst repetir el dispositiu especial de sortida del país que va estrenar durant la Setmana Santa de l’any passat i que s’ha anat utilitzant en les jornades que es preveia un volum excepcional de vehicles abandonant el país. Es tracta de l’habilitació d’un carril addicional en sentit sud des del Poblador fins a la Margineda i a l’avinguda Francesc Cairat. “Estarà preparat per posar-ho en marxa quan convingui”, va indicar Bonell, que va explicar que es preveuen retencions de sortida a la frontera del riu Runer demà a la tarda i dissabte i diumenge al matí i a la tarda. Es creu que hi haurà trànsit dens d’entrada demà i dissabte.

Quant a les ocupacions, des de la Unió Hotelera (UH) es va admetre ahir que “no seran tan bones” com l’any passat, quan es va fregar el ple total. El president de l’entitat, Manel Ara, va recordar que el 2016 les vacances “van caure a mitjan març”, i que ara “la gent està pensant més en el ba-nyador que no no pas en els esquís”. Des de la UH es va indicar que “donàvem per descomptat” que aquesta Setmana Santa seria pitjor que l’anterior i que serà de Dijous Sant a Dilluns de Pasqua el període de més ocupació.

tracking