Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Estadística

Les matriculacions de vehicles creixen un 60% al març

Durant el primer trimestre de l’any 2017, les matriculacions de vehicles han augmentat un 30,5% respecte al mateix període de l’any 2016
Al març s'han matriculat 450 vehicles

Al març s'han matriculat 450 vehicles

Al març s'han matriculat 450 vehicles

ANA
Actualitzada 06/04/2017 a les 12:39
El Departament d’Estadística ha facilitat avui les dades de les matriculacions de vehicles durant el mes de març, que han estat 450, la qual cosa suposa un augment del 59,6% respecte al mes de març del 2016. En aquest mes tots els tipus de vehicles (turismes, motocicletes i ciclomotors, camions i camionetes, i altres) han tingut creixements. Durant el primer trimestre de l’any 2017, les matriculacions de vehicles han augmentat un 30,5% respecte al mateix període de l’any 2016, i en els darrers dotze mesos han estat 4.092, amb un augment de l'19,5% respecte al mateix període de l’any anterior, en què es van matricular 3.424 vehicles. Les dades mostren que tots els tipus de vehicles han presentat creixement.

Pel que fa al tipus de carburant, al mes de març destaca l’augment de vehicles de gasolina (74%) i de gasoli (36,1%) respecte al mateix mes de l’any anterior, mentre que s’han matriculat 10 vehicles sense carburant, 9 vehicles híbrids de gasolina no endollables, 4 endollables i 3 d'elèctrics 100%, mentre que al març del 2016 se’n van matricular 5 sense carburant i 2 híbrids de gasolina no endollables (d'endollables i d'elèctrics 100% no se'n va matricular cap).

Així mateix, durant el primer trimestre d'enguany, les matriculacions de tots els tipus de vehicles han tingut variacions positives respecte al mateix període de l’any 2016, i en destaca l'augment de més del 50% de les matriculacions de vehicles de gasolina. També durant els darrers 12 mesos han augmentat les matriculacions de vehicles de tots els grups. En aquest període, s’han matriculat 89 vehicles híbrids de gasolina endollables i 88 d'elèctrics 100%, el que suposa, en termes absoluts, una variació positiva de 84 vehicles en ambdós grups. D'híbrids de gasolina no endollables s’han matriculat 37 vehicles més que el mateix període anterior, i del grup sense carburant, 22. Pel que fa als vehicles híbrids de gasoli no endollables, se n’ha matriculat un, mentre que dels de gasoli endollables, no se n’ha matriculat cap.

Finalment, pel que fa a les dades mensuals ajustades, un cop eliminades les variacions causades pels efectes del calendari i del període de l’any en què ens trobem, es constata una variació mensual a l’alça en els darrers tres mesos, situant-se aquest mes de març en un 1,6% positiu. Els grup de turismes i altres han invertit la tendència a la baixa que tenien entre els mesos de octubre i gener, i en aquest darrer mes mostren una forta pujada, situant-se en un 0,8% i un 0,6% positius, respectivament. Així mateix, el grup de camions i camionetes mostra una tendència mensual a l’alça en els darrers cinc mesos, i se situa aquest darrer mes de març en un 4,4% positiu. Quant a les motocicletes i ciclomotors, presenten una tendència a la baixa en els darrers quatre mesos. En aquest mes de març, presenta una tendència del 1,5% positiu.
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts