salut

Andorra i Espanya signen un acord en matèria de medicaments, productes sanitaris i cosmètics

El conveni facilitarà els intercanvis comercials entre els dos països

Andorra i Espanya signen un acord en matèria de medicaments, productes sanitaris i cosmèticsSFG

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Madrid ha acollit avui la signatura del Memoràndum d’entesa entre el ministeri de Salut i l’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS) relatiu a la cooperació en matèria de medicaments, productes sanitaris i cosmètics, segons informa el Govern. La signatura ha tingut lloc en el marc de la trobada del ministre de Salut, Carles Álvarez, i la ministra espanyola de Salut i Afers Socials, Dolors Montserrat.

L'objectiu principal d’aquest acord és facilitar els intercanvis comercials de medicaments, productes sanitaris i productes cosmètics entre Andorra i Espanya. També servirà per cooperar en les normes de correcta fabricació de medicaments i cosmètics i per promoure el desenvolupament d’activitats de col·laboració i assessorament d’experts de l’AEMPS per fer normes i seguir l’evolució de medicaments de teràpia avançada i cosmètics a Andorra.

Aquest Memoràndum d’entesa recull en particular el compromís que representa l’acord aconseguit sobre els següents aspectes: facilitar els tràmits duaners per a les possibles devolucions i establir procediments d’agilitació en les importacions i les exportacions.

També es reconeix la importància d’establir mecanismes que contribueixin al desenvolupament i enfortiment del marc de cooperació bilateral, així com la execució de projectes i activitats que tinguin efectiva incidència en l’avenç del sector dels medicaments, dels productes sanitaris i els cosmètics, reforçant la protecció de la població.

tracking