Funció pública

S'aixeca la limitació de contractacions de personal fix a l'administració

L’acord adoptat té com a principal objectiu reduir el nombre de personal eventual

El Govern vol agilitar tràmits i pagamentsXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Consell de Ministres ha aprovat avui l’acord relatiu a les contractacions durant l’exercici pressupostari 2017, que aixeca la limitació de contractacions de personal fix acordada el 2016.L’acord adoptat a proposta de la ministra de Funció Pública i Reforma de l’Administració, Eva Descarrega, té com a principal objectiu reduir el nombre d’eventuals de l’administració.

L’acord del 2016 limitava les contractacions de personal fix en espera de la modificació de la Llei de la Funció Pública, però en vista dels avenços en el treball d’aquesta reforma, el Govern ha acordat aixecar la limitació per tal d’iniciar, progressivament, la cobertura de les places vacants o ocupades per personal eventual.

Així, es podran cobrir el 75% de les places no ocupades per personal eventual que es generin o que s’hagin generat en anys anteriors, incloses les jubilacions, amb personal fix (intern o extern) o personal de caràcter eventual, per a projectes estratègicament prioritaris acordats pel Govern. Segons informa l'executiu, la limitació del 75%, però, no afecta els cossos especials, el ministeri d’Afers Exteriors, ni el ministeri d’Afers Socials, Justícia i Interior, que podran cobrir la totalitat de les places.

D’altra banda, es podran cobrir les places vacants ocupades per personal no fix amb personal fix d’acord amb els principis de publicitat, igualtat i concurrència, amb acord del Govern, amb l’informe previ preceptiu de la direcció i el vistiplau de la Secretaria d’Estat de Funció Pública.

L’acord també estableix que les places de nova creació dels anys 2016 i 2017, que són un total de 68, es puguin cobrir en la seva totalitat.

El total de les places vacants actualment a l’administració és de 306. D’aquestes, se'n podrien arribar a cobrir 294, de manera progressiva i tenint en compte les limitacions dels recursos de la Secretaria d’Estat de Funció Pública.

tracking