educació

Pla per reduir l'assetjament escolar

Es vol evitar l'aparició de casos a través de la sensibilització a la comunitat educativa i formant els col·lectius implicats

Educació combatrà amb una aplicació l'assetjament escolarARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministeri d'Educació engegarà un pla per reduir l'assetjament escolar,adreçat al conjunt de la comunitat educativa i als tres sistemes educatius. Segons ha explicat el ministre Èric Jover al consell de ministres d'avui,la finalitat del programa és la d'evitar l'aparició d'aquest tipus de situacions, a través de la sensibilització de la problemàtica al conjunt de la comunitat educativa, formant els diferents col·lectius directament implicats "per enfortir els valors universals de convivència per a la vida en comunitat".

Així doncs,el titular del ministeri ha destacat que els principals objectius del pla per reduir el nombre de casos passen per la sensibilització, el trencament del silenci entorn l'assetjament, la capacitació dels equips docents per desenvolupar accions de prevenció o reconduir situacions ja detectades i per donar eines als alumnes per resoldre conflictes per la via del diàleg.

Des del Govern preveuen un seguit d'accions centrades en la difusió, mitjançant conferències, divulgació de material informatiu i campanyes publicitàries; la formació, a través de conferències, taules rodones i tallers específics; les activitats i recursos específics, l'aplicació de tecnologies o la creació de premis. L'Àrea d'Inspecció i Avaluació Educativa serà l'encarregada de coordinar les diferents mesures proposades en el pla de prevenció.

Eric Jover ha manifestat una voluntat "realista i efectiva" d'aquests objectius i ha exposat que les accions es desenvoluparan al llarg de tres cursos escolars, incloent-hi ja el present.

tracking