Escaldes-Engordany

Marín afirma que vetllaran per la seguretat de la ciutadania en l'afer de l'heliport

Per la seva banda, Cinca adverteix que mentre els informes de construcció de l'heliport siguin favorables mantindran la seva ubicació

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La mobilització veïnal en contra de la instal·lació de l'heliport nacional en un terreny encampadà pròxim a Engolasters segueix el seu procés i avui durant la inauguració de l'aparcament dels Veedors, la cònsol major d'Escaldes-Engordany, Trini Marín, ha confirmat que es reunirà amb els afectats de la plataforma ciutadana "per conèixer els seus dubtes i inquietuds", malgrat que aquesta trobada és durà a terme un cop la corporació s'hagi reunit amb el Govern, per disposar de tota la informació possible sobre aquest projecte.

Marín ha manifestat la voluntat de "vetllar per la seguretat de la ciutadania i la necessitat d'estar al seu costat", tot i que també ha reconegut que a hores d'ara "no cal crear cap alarmisme sobre aquest tema", atès que segons ha assenyalat encara no es coneixen en profunditat els detalls del projecte.

La mandatària escaldenca ha indicat que pròximament tindran una reunió amb el ministre, per tal de tractar aquest tema i conèixer de primera mà els detalls d'aquest projecte que en els darrers dies ha generat una recollida de signatures per part d'alguns veïns de la zona i altres indrets del Principat en contra de la ubicació triada pel Govern.

De moment, la cònsol ha fet una crida a la prudència pel que fa a aquesta situació, ja que encara cal que "el Govern ens expliqui i cal veure tots els informes de seguretat i acústics". Marín també ha recalcat que "cal que el Govern expliqui a la ciutadania molt bé aquest projecte perquè és molt important".

Per la seva banda, el ministre Portaveu, Jordi Cinca, ha advertit que mentre els informes tècnics de construcció de l'heliport siguin favorables, mantindran la ubicació d'aquesta infraestructura en els terrenys al costat de FEDA, tal com estava previst. “Tenim clar que l'heliport és necessari i hem buscat el millor emplaçament”, ha dit convençut el ministre, que a més ha recordat que la fase d'estudi actual confirma que aquests terrenys compleixen tots els requisits des dels vessants de seguretat i aeronàutica. Tot i això, ha reconegut que els estudis no han acabat i cal esperar a conèixer la resta de resultats, ja que “si són positius, el projecte anirà avançant, i si són negatius el Govern es replantejarà el projecte”. Cinca s'ha mostrat respectuós amb la iniciativa que han engegat els veïns de la zona amb la recollida de signatures per tal d'evitar aquesta construcció, però està convençut que aquesta infraestructura és força necessària per al país.

tracking