Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
SALUT

Cauen les donacions de sang de cordó umbilical dins del Programa Concòrdia

Actualitzada 04/04/2017 a les 06:42
La recollida de mostres de sang de cordó umbilical ha caigut respecte a les xifres de l’any anterior, segons informa el Govern. Si el 2015 Andorra hi va contribuir amb 259 unitats, enguany han estat 192, tot i així es manté com la sisena font més important d’aquest tipus de donacions dins del marc del Programa Concòrdia. Aquest és un projecte en què participa el Principat amb diferents comunitats autònomes espanyoles i que pretén incrementar les existències del Banc de Sang i de Teixits de Catalunya.
Entre Andorra i Espanya s’han recollit 4.965 unitats, la qual cosa significa una davallada del 22,5%. Del total de mostres obtingudes a l’hospital de Nostra Senyora de Meritxell, a cap se li va detectar contaminació bacteriana, i com afirma el govern, demostra el nivell de qualitat amb què es prenen.
La sang de cordó umbilical és molt rica en cèl·lules mare i pot ajudar a sanar altres malalties de la sang, entre les quals la leucèmia o el limfoma.
Etiquetes
  • #2 Robert
    (04/04/17 10:30)

    És preocupant la falta de normatives sobre els qui i com poden dirigir laboratoris d'aquest tipus, a més de conservar el cordó en un banc privat és confiar en "llarg termini" que la ciència avanci prou com per poder curar amb cèl·lules mare la diabetis, l'Alzheimer o l'esclerosi per nomenar algunes malalties que prometen curar, de moment és un negoci a costa de la desgràcia i desinformació d'alguns.

    Respondre
  • #1 jar
    (04/04/17 08:51)

    I no m'extranya! nosaltres l'hem violgut donar,i perquè un familiar de la dona va patir fa anys un càncer,no el volen...quina família avui en dia no ha tingut algun membre amb càncer? en fi....

    Respondre
2
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts