Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Món laboral

L'USdA denuncia irregularitats en el transport sanitari

El sindicat demana responsabilitats al Govern davant les presumptes irregularitats del servei i lamenta l'actitud dels agents responsables
Un dels vehicles de l'empresa Ambulàncies del Pirineu.

L'USdA denuncia Ambulàncies del Pirineu per abusos laborals

Un dels vehicles de l'empresa Ambulàncies del Pirineu.

ARXIU
Actualitzada 03/04/2017 a les 18:09
L'Unió Sindical d'Andorra (USdA) va denunciar recentment l'empresa responsable del transport sanitari. Ara ha tornat a posar sobre la taula la qüestió i en un comunicat ha lamentat l'actitud dels responsables implicats, a més dels agents que intervenen en la gestió del servei, com són el ministeri de Salut, el d'Interior i el SAAS. 

El sindicat demana que cap integrant del col·lectiu sigui acomiadat. "No pot ser que a vista de la finalització del contracte temporal de 6 mesos d’alguns dels treballadors de l’empresa privada, passat el període de proves corresponent, el SAAS permeti la substitució d’aquest treballadors per d’altres", denuncia l'USdA, que assegura que "actualment s’estan formant nous empleats i realitzant entrevistes". El col·lectiu diu que "l'’única conseqüència clara d’aquesta practica és que treballadors seran acomiadats i substituïts per d’altres, incrementant la ja denunciada rotació de personal i tot el seguit de represàlies que aquestes practiques comporten". 

En aquest sentit, el sindicat fa referència al pla director de transport sanitari i recorda que diu que "les modificacions o canvis de personal han d’estar autoritzats i controlats pel SAAS", que és el centre regulador. L'organització també subratlla que el pla director "preveu que l’incompliment de la normativa vigent dona lloc a la resolució del conveni, inclosa la subcontractació". Davant d'això, indiquen: "Ens trobem a l'espera".

L'USdA informa que ha decidit treballar en la defensa dels interessos dels treballadors del transport sanitari "responent a la demanda d’aquest col·lectiu i havent afiliat la quasi totalitat dels treballadors". Així, exigeix responsabilitats al Govern "davant la passivitat del Ministeri de Salut en exercir les corresponents inspeccions periòdiques de control i vigilància en el compliment del reglament de transport sanitari i del pla director de transport sanitari.
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts