Salut

L'hospital de Meritxell recull 192 donacions de cordó umbilical el 2016

Les mostres recollides al Principat s'envien al Banc de Sang i Teixits de Catalunya en el marc del Programa Concòrdia

Un 43,7% de les dones gestants donen el cordó umbilicalSFG

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'hospital Nostra Senyora de Meritxell ha recollit, durant el 2016, 192 donacions de sang de cordó umbilical. Amb aquestes xifres, el centre sanitari ocupa el sisè lloc entre 66 hospitals de Catalunya, Balears, Aragó, Extremadura, Navarra i Cantàbria.La llista l’encapçala l’Institut Universitari Dexeus amb 300 donacions.

Les mostres recollides al Principat s'envien al Banc de Sang i Teixits de Catalunya en el marc del Programa Concòrdia que custodia totes les mostres de sang de cordó umbilical procedents d'Andorra i d’altres territoris geogràfics de l’estat espanyol que no disposen de bancs propis.

En un comunicat el Govern destaca que no s’ha detectat contaminació bacteriana en cap de les mostres procedents d’Andorra. Aquest fet posa de manifest que el procediment d’obtenció de les unitats de cordó és duu a terme amb uns nivells de qualitat molt elevats.

Dins el marc del Programa Concòrdia s’han recollit 4.965 mostres de sang de cordó umbilical a tot l’estat espanyol i Andorra durant el 2016, el que suposa un 22,5 % menys que l’any 2015. En concret, a Andorra hi ha hagut 67 donacions menys que l’any 2015. Totes les mostres de sang de cordó umbilical del Banc de Sang i Teixits de Catalunya formen part del registre espanyol (REDMO) i del Registre internacional (NETCORD) i estan disponibles per a trasplantaments.

tracking