afers exteriors

Els treballs de protecció del corredor d'allaus a l'Ospitalet començaran a l'estiu

El projecte inclou estudis, d’obres i la instal·lació de diversos dispositius per disminuir l’afectació a la viabilitat a les carreteres

Els treballs de protecció del corredor d'allaus a l'Ospitalet començaran a l'estiuANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els treballs per fer front a les allaus a les carreteres franceses RN20, RN22 i RN320, que formen part de la xarxa principal de comunicacions transpirinenques i d'accés a Andorra, començaran a l'estiu. Els treballs es duran a terme concretament al corredor d'allaus H4, prop de l'Ospitalet, quan s'hagin licitat les obres. El projecte inclou la realització d’estudis, d’obres i la instal·lació de diversos dispositius per disminuir l’afectació a la viabilitat a les carreteres.

Aquests treballs de millora formen part del Programa de Cooperació Territorial Interreg V-A Espanya-Franca-Andorra (Poctefa) 2014-2020, que preveu el finançament parcial de projectes de cooperació territorial que reuneixin els requisits del programa. En aquest marc, la Direction Interdépartementale de Routes Sud-Ouest, de França, el Departament d’Ordenament Territorial d’Andorra, i el Centre d’Etudes et d’Expertises sur les Risques, l’Environnement, la Mobilité et l’Amenégement de França, van presentar al programa Poctefa el projecte de Seguretat dels Accessos Pirinencs enfront el Risc d’Allaus (Sapyra).

En aquest sentit, el comitè de programació del Poctefa va adjudicar l’11 de maig de l’any passat al projecte Sapyra una subvenció procedent del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder) de 2.088.000 euros que correspon al 65% del pressupost total elegible del projecte valorat en 3.212.308 euros, inclòs en el projecte global per un import total de 4.336.614 euros. La resta serà assumida pels tres socis participants. El 22 de febrer es va signar el conveni de finançament Feder per part del Consorci de la Comunitat de Treball dels Pirineus i de la Direction Interdépartamentale de Routes Sud-Ouest.

tracking