reportatge

Viatge solidari

Més de 40 persones faran un raid pel Marroc on, a més de passar les seves vacances, també portaran material escolar, d’higiene i roba per als nens d’aquest país que viuen al desert.

Viatge solidariRS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

iatjar, al mateix temps ajudar altres persones, aprendre coses noves i compartir experiències amb els autòctons. Aquesta és la filosofia de les 42 persones que ompliran els 11 vehicles que participen en el Raid Solidari Andorra-Ouzina, al Marroc. Una de les seves organitzadores és Sara Soares, que explica que van a pobles on pràcticament no hi ha res. La comitiva, que surt d’Andorra el 8 d’abril, té com a objectiu arribar fins a Ouzina, un poble enmig del desert. Aquest és el sisè any que es fa la iniciativa i Soares relata que quan van arribar a aquesta localitat marroquina “no tenien aigua”. Un raid d’Espanya els va construir uns pous. Els andorrans van col·laborar en el projecte i van col·locar la bomba i la canalització. Per això, un dels pilars del raid és supervisar com segueixen les obres o les aportacions que han fet anys enrere. A més, porten per als nens material escolar, productes d’higiene i roba, així com cremes. “El clima del desert resseca molt la pell”, assegura Soares.

Per arribar fins a Ouzina creuaran les muntanyes de l’Atles, una serralada que arriba fins als 4.000 metres d’altura. Aquí, segons Soares, és on ha vist els casos més dramàtics. “L’any passat vam arribar hi havia neu i els nens estudiaven en una escola sense sostre ni llum”, explica commocionada.

Soares viatja amb les seves dues filles. No és res excepcional, ja que bona part de la comitiva està formada per famílies que volen ensenyar als seus fills com viuen nens d’altres parts del món. “No tenen joguines ni mòbils, però són més feliços perquè juguen amb qualsevol cosa”, ressalta l’organitzadora.

També formaran part de la comitiva quatre nois de l’Escola Meritxell amb dos monitors, que venen de la mà de la Fundació Tutelar. “Aquí se senten que formen part d’una família”, afirma Soares.

tracking