Reclamen 10.000 euros per portar 695 cartons de tabac a França

tabacArxiu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El ministeri fiscal va demanar al Tribunal de Corts que posi una multa de 10.000 euros a un home que volia sortir del país amb 695 cartons de tabac i el van enxampar a la frontera del Pas de la Casa. En concret, 540 cartrons eren de la marca Philip Morris i estaven valorats en uns 10.950 euros, segons va transcendir aquesta setmana durant el judici. A més, també volia treure del país 150 cartons més de la firma Marlboro i que tenien un cost de 2.640 euros.

En el judici, en el qual no hi va anar ni l’acusat ni la defensa, el ministeri fiscal va explicar que l’home, de nacionalitat francesa, es va desplaçar amb una furgoneta des del seu país fins al Pas de la Casa, on va arribar-hi cap a les nou del matí. Un cop a la localitat encampadana, la va deixar aparcada i se’n va anar a esmorzar. Al cap de dues hores, va tornar al vehicle, el qual li havien car­regat amb els cartons de tabac amb el seu consentiment.

Cap a les onze del matí, l’acusat va intentar travessar la frontera amb la càrrega. Un cop allà, però, el van detenir els agents de duana en trobar-li el tabac de contraban, per això van avisar a la policia. Un dels agents que va participar en la inspecció va declarar davant el Tribunal de Corts que quan van obrir les portes de la furgoneta es van trobar tota la mercaderia. “El tabac procedia de comerços del Pas de la Casa”, va assegurar. I va afegir-hi que aquest tabac era per vendre a França, a llocs com ara París o Nimes.

Per tot això, el ministeri fiscal va reclamar que se’l multés amb 10.000 euros, així com que es decomissi el tabac de contraban que volia treure del país.

tracking