accident mortal

Les menors ferides al xoc de l'N-145 segueixen a l'UCI

Una de les menors, que primer havia estat hospitalitzada a l’Arnau Vilanova, ha estat traslladada al Parc Taulí de Sabadell, on es troba la seva germana gran

Les menors ferides al xoc de l'N-145 segueixen a l'UCICynthia Sans

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les dues germanes, de 12 i 8 anys, que van patir un accident de trànsit amb el seu pare a l’N-145 divendres a la tarda, segueixen ingressades a la unitat de cures intensives (UCI), segons van confirmar fonts de l’hospital Parc Taulí de Sabadell, on es troben hospitalitzades. En un primer moment, la germana gran, en estat crític, va ser transportada amb un helicòpter del sistema d’emergències mèdiques (SEM) de Catalunya fins al centre sanitari sabadellenc i la petita, en estat greu, a l’hospital Arnau de Vilanova de Lleida.

No obstant això, aquesta darrera després de l’evolució de les hores posteriors al sinistre va ser traslladada ahir fins al Parc Taulí, segons van confirmar fonts d’aquest centre mèdic al Diari. Les dues germanes segueixen greus i estan ingressades a l’UCI i no es van facilitar detalls sobre l’estat de les petites.

Repatriació del pare

L’accident va causar la mort al pare de les noies, un conegut empresari lauredià de 44 anys. Segons va poder saber el Diari, el cos del difunt, que va ser traslladat a la Seu d’Urgell on ahir se li va practicar l’autòpsia, es preveu que sigui repatriat avui al país. Demà tindrà lloc l’enterrament, a les quatre de la tarda, a l’església de Sant Julià de Lòria.

El finat, J. M. A., dirigia una coneguda empresa a Aixovall i estava vinculat al món de l’esport. En concret, formava part de la junta directiva de la Federació Andor­rana de Natació. El pare i les nenes es van veure implicats divendres en un accident que va tenir lloc al voltant de tres quarts de sis de la tarda al quilòmetre 3 de l’N-145, a l’altura del nucli d’Anserall. El pare conduïa un Fiat Panda amb matrícula andorrana que va xocar frontalment amb un tot terreny espanyol. Per causes que es desconeixen, el tot terreny hauria envaït el carril contrari en una zona, que com tota la carretera, hi ha doble línia continua. De moment, ni el Servei Català de Trànsit (SCT) ni els mossos d’esquadra han facilitat més detalls sobre com es va produir l’accident perquè hi ha obert un procés d’investigació.

En el xoc també van resultar ferits, menys greus, els ocupants del Toyota, un home i una dona dels quals no n’ha transcendit la identitat, que van ser traslladats a la Fundació Sant Hospital de la Seu d’Urgell per una ambulància andorrana que va participar en el rescat de les víctimes.

Els mossos d’esquadra van rebre l’avís a les 17.51 que hi havia hagut un accident a l’N-145. Fins al lloc dels fets s’hi van desplaçar cinc patrulles de la policia autonòmica catalana, sis dotacions de bombers de la Generalitat, així com dues ambulàncies i dos helicòpters del SEM. A més, hi van acudir els bombers d’Andorra per donar-hi suport, que van aportar dos vehicles, un camió d’excarceració, una ambulància i quatre efectius, va detallar aquest cos.

Retencions

A conseqüència de l’accident es va haver de tallar més d’una hora i mitja la carretera, tant en sentit nord com sud, va detallar el SCT. La circulació no es va restablir fins a les 19.30 hores. Tot i així, es van produir retencions que es van prolongar fins al vespre i que van afectar els dos sentits de la via i van arribar fins a l’interior del Principat. Així mateix, el xoc també va provocar que hi hagués trànsit dens a l’N-260, la que connecta la Seu d’Urgell amb Girona.

LES CLAUS

1 accident

Un andorrà mor en un xoc frontal

Un conegut empresari lauredià de 44 anys va perdre la vida divendres a la tarda quan el vehicle que conduïa, un Fiat Panda, va xocar frontalment contra un tot terreny espanyol que hauria envaït el carril

contrari per causes que es desconeixen.

2 Germanes

Les dues filles, ferides greument

Les dues filles del finat, una nena de 12 anys i una altra de 8, van resultar ferides en l’accident. La gran es troba en estat crític i la menor greu. Les dues germanes estan ingressades a la unitat de cures intensives de l’hospital Parc Taulí de Sabadell.

3 Repatriació

El cos del finat arriba avui a Andorra

El cos de l’empresari ha estat fins avui a la Seu d’Urgell, on li van practicar l’autòpsia, i es preveu que al llarg del dia sigui repatriat al Principat, segons va poder saber el Diari. El funeral se celebrarà demà, a les quatre de la tarda, a l’església de Sant Julià.

tracking